معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

یك مشكل قدیمی در بیمارستان ها، تنزل درجه چند بیمارستان خصوصی تهران

یك مشكل قدیمی در بیمارستان ها، تنزل درجه چند بیمارستان خصوصی تهران

به گزارش دكتر میوه معاون درمان وزارت بهداشت با بیان بازبینی در سنجه های اعتباربخشی بیمارستان ها و طراحی ۱۳۰ سنجه ضروری در حیطه ایمنی بیمار، اظهار داشت: برخلاف گذشته، اعتباربخشی بیمارستان ها به صورت دوره ای انجام می شود و در هر بازدید گزارش ها اعلام و بلافاصله نتیجه آن بر درجه بیمارستان اعمال می شود.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، قاسم جان بابایی در نشست خبری كه به مناسبت هفته دولت، برگزار شد، اظهار داشت: در معاونت درمان اجرای قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه مانند تدوین راهنماهای بالینی و استانداردهای خدمت، سطح بندی خدمات، پزشك خانواده و سیستم ارجاع، پیشگیری و كاهش هزینه های كمرشكن در حوزه بیماران خاص و... دنبال كردیم و توانستیم اقداماتی را در این عرصه ها انجام دهیم.

تدوین ۶۰۰ راهنمای بالینی برای خدمات پرهزینه
وی افزود: به صورتی كه ۶۰۰ راهنمای بالینی برای خدمات پر هزینه تدوین و این راهنماها بالینی به بیمه ها ها ابلاغ گردید كه خدمات تصویربرداری پر هزینه و تجویز ۳۰ داروی گران قیمت هم با این راهنماهای بالینی مدیریت می شود كه هزینه ها را تا حدی كنترل كرده است.

سند درمان كشور، راهگشایی برای دانشگاه های علوم پزشكی
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینكه سند درمان در سال ۹۵ ابلاغ و در سال ۹۷ بازبینی شد، اظهار داشت: یكی از مفاد قانونی برنامه ششم توسعه، بحث سطح بندی خدمت بود. ما یكسال وقت گذاشتیم و برای تمام بیماری ها خدمات را به صورت سطح بندی شده، مشخص كردیم. متناسب با این سطح بندی، نیروی انسانی و تجهیزات پزشكی بر طبق این سند درمان مشخص می شود. این سند، راهگشایی برای دانشگاه های علوم پزشكی كشور است؛ چون كه متناسب با تخت های بیمارستان خدمات داده می شود.

بازنگری در بعضی بسته های طرح تحول نظام سلامت
جان بابایی با اشاره به اینكه برخی بسته های طرح تحول سلامت مانند مقیمی، ماندگاری، پرداخت از جیب و... مورد بازبینی قرار گرفت، اظهار داشت: همینطور در پیوند و بیماری های خاص اقدامات خوبی انجام شده است. باید توجه كرد كه پیوند، نجات بخش ترین طب به حساب می آید و در بعضی بیماری ها تنها راه درمان است. در اهدای عضو گام هایی خوبی برداشتیم و مرگ مغزی و اهدای عضو ترویج داده شد و رشد خوبی داشتیم. در عین حال برای نخستین بار در كشور دستورالعمل اهدای عضو از زنده هم ابلاغ گردید.

كاهش مصرف داروی تزریقی بیماران تالاسمی
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: در مورد بیماران خاص هم دستورالعمل هایی ابلاغ و در برخی، آزمایش های ژنتیكی برایشان تعریف شد. همینطور در زمینه داروهای بیماران متابولیك هم صرفه جویی زیادی داشتیم. در بیماران تالاسمی ضمن تدوین استانداردها، از انجمن خون و سرطان اطفال درخواست كردیم برنامه آموزشی برای كل كشور به ما بدهند و مصرف داروی تزریقی كاهش پیدا كرد.
جان بابایی با اشاره به نحوه نظارت بر عملكرد بر مراكز درمانی اظهار داشت: برای نظارت بر مراكز درمانی، بازدیدها سرزده انجام می شود و نتایج در سایتی برخط گزارش داده می شود.

۱۳۰ سنجه در حیطه ایمنی بیمار برای اعتباربخشی بیمارستان ها
وی افزود: سنجه های اعتباربخشی را هم بازبینی كردیم و اكنون۱۳۰ سنجه ضروری و واقعی داریم كه در حیطه ایمنی بیمار هستند. برخلاف گذشته اعتباربخشی به صورت دوره ای انجام می شود و در هر بازدید گزارش ها اعلام و بلافاصله نتیجه آن بر درجه بیمارستان اعمال می شود. در همین زمینه در تهران چند بیمارستان خصوصی از درجه یك به درجه چهار تنزل درجه پیدا كردند كه نتیجه بازرسی های دوره ای است.

اضافه شدن ۶هزار تخت بیمارستانی با اولویت مناطق محروم تا آخر امسال
جان بابایی اظهار داشت: در امور بیمارستانی سیاست ما تجهیز بیمارستان های مناطق محروم است و تا آخر سال۶ هزار تخت بیمارستانی با اولویت مناطق محروم به حوزه درمان اضافه می شود. در زابل سه پروژه بیمارستانی، در زاهدان یك بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی و در سراوان یك بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی داریم كه امیدواریم تا آخر سال به صورت رسمی افتتاح شوند.

ایجاد ۲۵۰ كلینیك ویژه در دستور كار
وی با اشاره به اینكه در طرح تحول سلامت ایجاد ۲۵۰ كلینیك ویژه در دستور كار قرار گرفت، اظهار داشت: ۱۰۰ كلینیك ویژه تا آخر سال افتتاح می گردد و ۱۰۰ مورد از اورژانس های بیمارستانی هم آماده بهره برداری هستند. بنا داریم كلینیك های ویژه و اورژانس های بیمارستانی را بیشتر توسعه دهیم؛ چونكه بیشترین رجوع مردم به این بخش هاست و با توسعه این بخش ها، خدمت رسانی به مردم بهتر خواهد شد.

تعیین تكلیف بیمار در اورژانس؛ مشكل قدیمی بیمارستان ها
جان بابایی با اشاره به اینكه تعیین تكلیف بیمار در اورژانس یك مشكل قدیمی در بیمارستان هاست، اظهار داشت: بعنوان مثال از بیمارستان لقمان تابحال سه بار بازدید كرده ایم و از اورژانس های شلوغ اما خدمت رسان، قدردانی و به متخلفان تذكر می دهیم.
جان بابایی همینطور درباره عدم پوشش بیمه یكی از داروهای وارداتی بیماران ام اس اظهار داشت: اولا داروی این بیماران در كشور تولید می شود. در عین حال هر دارویی برای پوشش بیمه ای ابتدا باید هزینه_ اثربخشی و منابع مالی اش بررسی شود. زمانی كه ثابت شد آن دارو هزینه اثربخش است، اجازه مصرف آن در كشور داده می شود. گاهی پزشكی بر مبنای مقاله ای كه درباره اثربخشی یك دارو خوانده، نسخه می نویسد، بیمار هم نسخه را می گیرد و فكر می كند كه با این نسخه می تواند بیماری اش را درمان كند. حال از آنجایی كه آن دارو پوشش بیمه ای ندارد، خلاء ایجاد می شود. بر همین مبنا ما با سازمان غذا و دارو هماهنگ كردیم كه هر داروی پیش از اینكه مجوز ورود به كشور پیدا كند، ابتدا مشخص شود كه آیا مجوز مصرف در كشور دارد یا خیر؟.
وی اضافه كرد: مقرر است در حوزه داروهای تك نسخه ای هم ورود نماییم. چونكه در بعضی از آنها واقعاً فقط نفع شخصی در بین است. بر این اساس شركت های وارد كننده بیشترین نفع را می برند. بعضی از این داروها شاید یك میلیارد در سال به ازای هر بیمار هزینه بر باشند. در حالیكه با این میزان پول می توان تخت های بیمارستانی زیادی را ایجاد كرد. حال اگر واقعاً اثربخش باشد، ما برایش فكر می نماییم، اما درباره اثربخشی بعضی از این داروها اطمینانی وجود ندارد و امكان دارد فقط سه ماه بیمار از آن سود برد. در عین حال در جایی كه دارویی نجات بخش است، برایش اقدام می نماییم.

درمان بیماران هموفیلی
جان بابایی درباره یك داروی برند در حوزه هموفیلی كه گفته می شد تنها درمان بیماران هموفیلی است، اظهار داشت: ما در كشور استانداردهای درمان داریم. این طور نیست كه بگوییم یك دارو تنها درمان بیماران هموفیلی است. این حرف ها برای كشور هزینه بوجود می آورد و یك شركت می آید و میلیاردها تومان از منابع كشور را می برد و بیمار می ماند با كیسه خالی دولت. درمان های بیماران هموفیلی مشخص است. در این زمینه هم درمان پلاسمایی وجود دارد و هم درمان با داروهای نوتركیب.
وی افزود: خیلی از بیماران تالاسمی و هموفیلی ما با درمان های پلاسمایی بیماری شان كنترل می شود. در عین حال در مواردی هم به داروهای نوتركیب نیاز است كه خوشبختانه این داروها در كشور تولید شده اند. به صورتی كه هم اكنون فاكتور ۸ نوتركیب را در كشور تولید كرده ایم و اصلاً نیازی به واردات داروهای نوتركیب برای این بیماران نداریم. درباره این داروی مورد نظر هم پیشنهاد شده كه در كنار داروهای تك نسخه ای قرار گیرد.

تعیین تكلیف چگونگی نسخه پیچی داروهای تك نسخه ای
جان بابایی درباره نحوه تجویز داروهای تك نسخه ای، اظهار داشت: در حال اصلاح فرآیند تجویز این داروها هستیم، اما اجازه تجویز داروهای تك نسخه ای به افراد خاص را نمی دهیم، بلكه می خواهیم فرآیند تجویز داروهای تك نسخه ای را اصلاح نماییم نه اینكه فقط پزشكان خاصی اجازه داشته باشند كه این داروها را تجویز كنند. هم اكنون برای بیماران خاص شرایطی بوجود آمد كه نسخه هایشان به صورت الكترونیك صادر شود. بدین سان مركز درمانی نسخه را وارد كند و داروخانه هم آنرا از راه شناسه مشخص نماید و ما در ستاد این نسخ را رصد می نماییم و مشخص می نماییم كه هر پزشك چه دارویی را تجویز كرده است. ازاین رو در حوزه داروهای تك نسخه ای هم فرآیند تجویز دارو اصلاح می شود، اما اجازه نمی دهیم افراد خاص اجازه تجویز داروهای گرانقیمت را داشته باشند. چونكه می تواند فضایی برای سوء استفاده ایجاد كند. ازاین رو هم اكنون پزشكانی كه در این رشته هستند و با شرایط و محدودیت هایی كه اعلام نموده ایم می توانند این دارو را برای بیماران هموفیلی تجویز كنند.
وی اضافه كرد: در عین حال درباره داروهای تك نسخه هم مقرر است فرمت هایی را ایجاد نماییم كه این فرم ها باید توسط پزشك یا مركز تجویز كننده پر شوند در این صورت می توانیم این داروها را رصد نماییم. این كار را برای تمام داروهای تك نسخه ای انجام خواهیم داد.
جان بابایی درباره وضعیت تخت های روان پزشكی در كشور هم اظهار داشت: هم اكنون ۱۰ هزار تخت روان پزشكی در كشور وجود دارد. البته همچنان در بعضی شهرها شرایطشان مناسب نمی باشد. یكی از برنامه های ما توسعه خدمات سرپایی روان پزشكی است كه سندش آماده شده و بزودی آنرا اجرا می نماییم.
وی درباره حضور بعضی از روسای دانشگاه ها در كمپین های انتخاباتی با عنایت به نزدیكی انتخابات، اظهار داشت: طبق قانون حضور هر یك از مسئولان اجرایی كشور در مسائل انتخاباتی ممنوع می باشد.



1398/06/09
19:28:08
5.0 / 5
4877
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , اهدای عضو , اورژانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است