در گزارش دكتر میوه مطرح شد؛

چه نماییم تا سرما نخوریم

چه نماییم تا سرما نخوریم

یك متخصص طب سنتی به معرفی چند نمونه از مواد غذایی و دمنوش ها جهت پیش گیری از مبتلاشدن به سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخت.



ناصر رضایی پور، درباب راه های جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی باتوجه به قرارگیری در فصل سرما در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: یکی از اشکالات شایع فصول سرد سال ابتلاء به سرماخوردگی است که علایم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه، بی حالی و خستگی است.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: سرماخوردگی یک بیماری واحد نیست و متخصصان می گویند این بیماری مجموعه ای از علایم خفیف تا شدید می باشد که دست کم ۱۰۰۰ عامل ویروسی و باکتریایی در بروز آن نقش دارند. اما از نگاه طب ایرانی روش های ساده، کم هزینه و در دسترسی برای پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در صورت بروز هرکدام از علایم سرماخوردگی فرد باید تا حد امکان استراحت داشته باشد، بیان کرد: پرهیز از مصرف خوردنی هایی که سبب سردی و تری بدن می شود همچون ماست، خیار، گوجه، کاهو، ترشیجات و میوه های ترش در زمان سرماخوردگی همچون نکات مهمی است که فرد باید رعایت کند همین طور استفاده از سوپ ها و آش های ساده و گرم تا حد زیادی به بهبودی فرد کمک خواهدنمود.
این متخصص طب سنتی در ادامه به معرفی چند نمونه از دمنوش ها و مواد تغذیه ای مؤثر برای جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی و بهبود این بیماری اشاره نمود و اظهار داشت: شلغم با مزاج گرم و تر به صورت کاملاً پخته و یا سوپ برای سرماخوردگی و همین طور پیش گیری از این بیماری به خصوص در کودکانی که زیاد سرما می خورند به شرط آنکه روزانه میل شود در فصل پاییز و زمستان می تواند بسیار مؤثر باشد به بیان دیگر شلغم پخته شما را در مقابل سرماخوردگی واکسینه می کند.
وی افزود: مصرف شربت های گوارایی از تخم بالنگو، به شکلی که یک قاشق چایخوری سر پر از دانه های بالنگو به همراه یک سوم لیوان گلاب و دوسوم لیوان آب با کمی شکر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصاً در کودکان و پیش گیری از سرماخوردگی های مکرر در آنها می شود. همین طور نوشیدن شربت عسل و آبلیمو برای پیش گیری از این بیماری در فصول پاییز و زمستان بسیار مؤثر است چونکه عسل خاصیت ضد باکتریایی، ویروسی و قارچی دارد که در کنار آبلیمو با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدعفونی کننده تأثیر خوبی در مقاوم سازی بدن در مقابل بیماری به وجود می آورد. مصرف منظم این شربت خصوصاً در بامداد موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش احتمال ابتلاء به سرماخوردگی می شود.
رضایی پور اظهار داشت: در زمان سرماخوردگی می توان یک قاشق عسل و یک برش لیموترش را به همراه آب ولرم مصرف کرد چونکه لیموترش در کنار خواص بسیار خوبی همچون افزایش آرامش، نشاط، کاهش آلرژی، شاداب کننده پوست که دارد در بهبود علایم سرماخوردگی نیز مؤثر باشد.
وی عنوان کرد: همچون موارد دیگری که می تواند از ابتلاء به سرماخوردگی جلوگیری کند می توان به کدو حلوایی اشاره نمود همین طور برای کاهش علایم سرماخوردگی خصوصاً در شروع علایم مصرف دم کرده گل گاوزبان به همراه کمی لیو عمانی به صورت چند بار در روز می تواند از خستگی زیاد، استرس، بی خوابی، سردرد، سنگینی چشم و حالات شبه آنفلوانزا جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: دارچین با خاصیت ضد ویروسی و عناب نیز که منبع بسیار عالی ویتامین C و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است هر دو از تقویت کننده های خوب سیستم ایمنی بدن هستند و در جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی نقش مهمی را ایفا می کنند.
رضایی پور عنوان کرد: در صورتیکه فردی گرفتار زکام سرد یا همان سرماخوردگی ساده ای که سبب خارش، سوزش و التهاب در گوش، گلو و بینی نشده است؛ شد می تواند مقداری مساوی از نعنا، آویشن و مرزنجوش را دم کرده و در طول روز یک تا دو بار مصرف کند البته بخور دادن همین مواد نیز بسیار مناسب می باشد چنانچه فرد گرفتار خشکی شدید گلو و حنجره باشد می تواند از دم کرده یک قاشق مرباخوری پنیرک و ختمی به همراه یک لیوان آب جوش و کمی شکر استفاده نماید.
وی در آخر اظهار نمود: توجه به این نکته لازم است که اگر علایم بیماری بیش از ۴ الی ۵ روز به طول بیانجامد باید با پزشک متخصص در جهت تشخیص دقیق بیماری و داروهای مورد نیاز تجویز مشورت صورت گیرد و از هر گونه خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو پرهیز شود.


منبع:

1399/08/30
16:47:22
5.0 / 5
1535
تگهای خبر: آلرژی , باكتری , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است