آشنایی با روش های فیزیوتراپی

آشنایی با روش های فیزیوتراپی

دکتر میوه: فیزیوتراپی یا بازپروری فیزیکی یکی از زیر شاخه های رشته ی پزشکی است که تأثیر بسیار زیادی بر درمان بیماری ها دارد.


بازپروری به معنای برگرداندن توانایی به افراد می باشد که به سه روش قابل انجام می باشد:

1-    بازپروری روحی که اصولاً در مراکز بازپروری برای مجرمان اجتماعی صورت می گیرد.

2-    بازپروری دارویی که در آن با استفاده از داروهای درمانی مانند داروهای ترک اعتیاد توانایی فرد باز می گردد.

3-    بازپروری فیزیکی که به آن فیزیوتراپی می گویند که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.

 

فیزیوتراپی یا بازپروری فیزیکی (Physical Therapy) یکی از زیر شاخه های رشته ی پزشکی است که تأثیر بسیار زیادی بر درمان بیماری ها دارد و با استفاده از فیزیوتراپی می‌توان با هدف بهبود عملکرد اندام ها و هم چنین افزایش کارکرد آنها به بیمارانی که مشکلات اسکلتی عضلانی دارند، کمک بسیاری کرد.

زمانی که بیمار جهت رفع مشکلاتی از قبیل احساس درد یا اختلال در حرکت به مراکز فیزیوتراپی مراجعه می کند فرد متخصص و ماهر در فیزیوتراپی که فیزیوتراپیست نامیده می شود با استفاده از مداخلات مختلفی به حرکت بهتر و در نتیجه ایجاد احساس بهتر در بیمار کمک می کند که این مداخلات به عنوان روش های درمانی نامیده می شود. اگر شما هم به دنبال مراکز فیزیوتراپی در تهران هستید، سایت دابی لیستی از بهترین و مجهزترین فیزیوتراپی ها را در تمام مناطق تهران از جمله فیزیوتراپی در تجریش، فیزیوتراپی در تهرانپارس و فیزیوتراپی سعادت آباد به شما معرفی می کند.

 

 

آشنایی با روش های فیزیوتراپی

فیزیوتراپی به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه با برخی از انواع این روش ها آشنا خواهیم شد:

 

تکنیک های دستی

یکی از مهم ترین و اصلی ترین روش های فیزیوتراپی، استفاده از تکنیک های دستی می باشد که در این روش از تکنیک های مختلف جهت کاهش التهاب و مشکلات عضلاتی و مفاصل استفاده می شود و بدین ترتیب درد بیمار تسکین می یابد.

 

استفاده از امواج فراصوت

در این روش فیزیوتراپی از دستگاه های مخصوصی جهت درمان استفاده می شود که امواج فراصوت تولید می کنند. امواج صوتی به بافت و عروق اطراف منتقل شده و با نفوذ به عضلات سبب گرم شدن عمیق بافت یا عضله می‌شوند. بنابراین بافت مورد نظر شل شده و بدین ترتیب گرفتگی عضلات و اسپاسم آن ها برطرف می شود. هم چنین فرکانس امواج صوتی دستگاه را می توان به گونه ای تنظیم کرد که سبب کاهش التهابات شود.

قابل ذکر است که از امواج فراصوت جهت روش ﻓﻮﻧﻮﻓﻮﺭﺯﻳﺲ نیز استفاده می شود که در آن با استفاده از امواج فراصوت، دارو به زیر پوست و بافت بیمار منتقل می شود.

 

نور درمانی

نور درمانی روشی است که از هزاران سال پیش به صورت سنتی در جهان مورد استفاده پزشکان بوده و امروزه یک روش درمانی مهم در فیزیوتراپی می باشد که شامل استفاده از لیزر و دیودهای ساطع کننده نور جهت بهبود فرآیند ترمیم بافت های آسیب دیده ی فرد بیمار می شود.

 

سرما درمانی

در این روش فیزیوتراپیست با استفاده از کمپرس یخ که در واقع یک ماده ی ژله ای منجمد می باشد، نواحی دارای درد و التهاب را تحت درمان قرار می دهد که اثرات بسیار مفیدی با استفاده از سرمای منتقل شده به پوست، عضلات و بافت ها ایجاد می شود و با کاهش دمای بافت ها، رگ های خونی منقبض شده و با محدود شدن جریان خون، التهابات کاهش یافته و درد و تورم کنترل می شود.

 

استفاده از کیسه ی آب گرم

استفاده از کیسه ی آب گرم در فیزیوتراپی دارای مزایای مختلفی می باشد برای مثال باعث شل شدن بافت های آسیب دیده ای که منقبض هستند می شود و بدین ترتیب درد ناشی از اسپاسم عضلانی فرد بیمار کاهش می یابد، هم چنین با گشاد کردن رگ های خونی باعث افزایش گردش خون در آن منطقه می شود.

 

الکتروتراپی با تنس (TENS)

تنس به معنای تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست می باشد. در روش الکتروتراپی با تنس، از دستگاه کوچکی که با باتری کار می‌کند استفاده می شود که این دستگاه با استفاده از انتقال جریان الکتریسیته درد عضلات و ناحیه مورد نظر را کاهش می دهد و سبب می شود تا بیمار احساس درد کمتری داشته باشد.

 

تحریک الکتریکی

در فیزیوتراپی به روش تحریک الکتریکی، از جریان الکتریکی جهت انقباض یک عضله یا گروهی از عضلات استفاده می شود که فیزیوتراپیست با قرار دادن الکترودها روی پوست می تواند رشته های عضلانی مختلف را تحت درمان قرار دهد و بدین ترتیب باعث انقباض عضلانی شدید یا ملایم در فرد بیمار شده و هم چنین باعث افزایش خونرسانی در ناحیه مورد نظر و در نهایت سبب درمان فرد می شود.

قابل ذکر است که یونتوفورزیس شکل دیگری از تحریک الکتریکی می باشد که در این روش از جریان الکتریسیته جهت انتقال دارو به داخل قسمت های مختلف بدن از جمله رباط های و عضلات آسیب دیده، تاندون ها، پوست و ... استفاده می شود.

 

نوار کینزیولوژی

یک روش جدید در فیزیوتراپی استفاده از نوار کینزیولوژی (چسب) یا K-Tape و انجام تمرینات ورزشی به همراه این نوار می باشد که این نوار مخصوص سبب کاهش درد و بهبود گردش خون و یا تسهیل عملکرد عضلات در فرد بیمار می شود.

 

مدت زمان لازم جهت فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از زمان شروع صدمه تا زمان بهبود آن انجام می شود و تعداد جلسات مورد نیاز فیزیوتراپی برای هر فرد به تجویز پزشک و همچنین ارزیابی روند بهبود فرد بیمار توسط فیزیوتراپیست بستگی دارد. این تصمیم گیری به عوامل مختلفی وابسته است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

·        شدت آسیب، که معمولاً در آسیب های خفیف بین 3 تا 5 جلسه و در آسیب های متوسط غالباً یک دوره 10 تا 15 جلسه ای و در آسیب های مزمن یا شدید معمولاً 20 جلسه فیزیوتراپی مورد نیاز می باشد.

·        میزان همکاری بیمار با روند درمانی، که آن دسته از بیماران که با روند درمانشان همراهی خوبی داشته باشند می توانند بهترین نتیجه را با کمترین تعداد جلسات از فیزیوتراپی خود داشته باشند.

·        میزان مهارت و تجربه و دانش فیزیوتراپیست که یک عامل بسیار مهم بوده و وجود یک تیم درمانی خبره با تجربه و دانش و مهارت کافی، در چنین مواقعی حیاتی و ضروری می باشد.

اگر شما ساکن تهران می باشید و نیاز به فیزیوتراپی دارید می توانید با مراجعه به سایت معتبر Dabi.ir به لیست فیزیوتراپی غرب تهران و فیزیوتراپی شرق تهران دسترسی یابید.

1400/07/09
14:14:03
5.0 / 5
1004
تگهای خبر: رپورتاژ , فیزیوتراپی , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است