استاد دانشكاه علوم تغذیه؛

رژیم غذایی ناسالم از عوامل مبتلاشدن به کبد چرب است

رژیم غذایی ناسالم از عوامل مبتلاشدن به کبد چرب است

استاد دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، با تاکید بر اصلاح سبک زندگی، اظهار داشت: رژیم غذایی ناسالم یکی از عوامل مبتلاشدن به کبد چرب است.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، آزیتا حکمت دوست، کبد چرب غیرالکلی را بیماری عنوان نمود که بر اثر تجمع چربی در سلول های کبدی به وجود می آید و اختلالات متابولیسم، چاقی و چربی و قند بالا احتمال بروز آن را بیشتر می کند و اضافه کرد: ۷۰ درصد مبتلایان به کبد چرب گرفتار اضافه وزن، چاقی و سابقه قند و چربی خون بالا هستند.
وی با اشاره به نقش رژیم غذایی در بروز کبد چرب اظهار داشت: رژیم غذایی ناسالم به ویژه مصرف زیاد چربی های اشباع و قندهای ساده و همین طور کاهش فعالیت بدنی و کم تحرکی همچون عوامل مؤثر در ابتلاء به بیماری کبد چرب است.
حکمت دوست به این بیماران سفارش کرد: افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن حجم زیادی از مواد غذایی در یک وعده پرهیز کنند و در هر وعده کالری کمی دریافت نمایند.
به گفته وی، این بیماران اگر حجم زیادی از مواد غذایی را در یک وعده میل کنند تمام مواد غذایی مصرف شده در کبد آنها به تری گلیسیرید تبدیل می شود که باتوجه به اینکه کبد این بیماران در آزاد کردن تری گلیسیرید از بافت کبدی و انتقال آن به سایر بافت ها مشکل دارد در این بیماران شاهد مشکلات بیشتری خواهیم بود.
حکمت دوست با بیان این مطلب که کبد چرب درمان دارویی قطعی ندارد اشاره کرد: درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری، اصلاح سبک زندگی است.
استاد دانشکده تغذیه به مبتلایان به کبد چرب سفارش کرد که حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا بعد از تجویز رژیم غذایی مناسب و رعایت سفارش های تغذیه ای، شرایطشان بهبود یافته و بیماری آنها وارد مرحله ۲ و ۳ نشود.
حکمت دوست در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم به بیان سفارش هایی برای این افراد پرداخت.
وی اشاره کرد: این افراد باید در رژیم غذایی خود مصرف کربوهیدرات به ویژه کربوهیدرات های ساده (قند، شکر، شیرینی و چربی) را کاهش داده و از چربیهای غیراشباع مانند روغن های مایع و گیاهی (روغن زیتون و کانولا برای پخت و پز) استفاده کنند.
جدا کردن چربی گوشت قرمز و سفید، مصرف حداکثر دو بار گوشت قرمز در هفته، افزایش مصرف فیبر (انواع سبزی، سبوس و غلات)، استفاده از مواد غذایی دارای خواص ضدالتهابی (روغن ماهی و سیاهدانه) در برنامه غذایی، پرهیز از غذاهای سرخ کرده، مصرف غذاهای آب پز یا بخارپز، انجام ورزش و تحرک بدنی (روزانه ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در روز) از دیگر سفارش های این متخصص تغذیه به افراد مبتلا به کبد چرب بود.
وی، مصرف سبزی ها و غلات سبوس دار را برای این بیماران آزاد برشمرد و اضافه کرد: مصرف میوه ها باوجود داشتن فیبر باتوجه به اینکه حاوی قند فراوان هستند در این بیماران محدود است. این افراد روزانه مجاز به مصرف سه واحد میوه هستند اما نمی توانند سه واحد را یک باره میل کنند بلکه باید با فاصله زمانی در روز میل کنند.
به گفته حکمت دوست، مبتلایان به کبد چرب برای پایین آوردن چربی و قندخون خود باید دارو مصرف کنند. مصرف مکمل هایی مثل روغن ماهی، پروبیوتیک ها، بزرک (۳۰ گرم در روز) و سیاهدانه (حداکثر ۲ گرم در روز) که خواص ضدالتهابی دارد نیز برای پیش گیری از پیشرفت بیماری کمک کننده است.

1400/10/29
19:23:48
5.0 / 5
611
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پروبیوتیك , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است