سبزیجاتی که پخته آنها مغذی تر است

سبزیجاتی که پخته آنها مغذی تر است

خام گیاه خواری یک سبک غذایی نسبتاً جدید است و طرفداران این رژیم اعتقاد دارند که هرچه غذا کمتر فرآوری شود، سالم تر است. با این وجود همه غذاها وقتی خام مصرف شوند، مغذی تر نیستند.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، به نوشته نشریه "مدیکال اکسپرس" در واقع بعضی از سبزیجات در صورت پخته شدن، مغذی تر هستند.
در این مطلب چند نمونه از این سبزیجات معرفی شده است:
مارچوبه
پختن مارچوبه سبب می شود که دیواره های سلولی آن شکسته شده و در نتیجه ویتامین های A، B9، C و E موجود در این سبزی بهتر جذب بدن می شوند.
قارچ
قارچ حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان "ارگوتیونئین" است که در طول پخت وپز آزاد می شود. آنتی اکسیدان ها به شکستن رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد مواد شیمیایی هستند که می توانند به سلول های ما صدمه برسانند و سبب بیماری و پیری شوند.
اسفناج
اسفناج سرشار از مواد مغذی همچون آهن، منیزیم، کلسیم و روی است. با این وجود وقتی اسفناج پخته می شود، این مواد مغذیِ موجود در آن راحتتر جذب بدن می شوند. مطالعات نشان می دهد که بخارپز کردن اسفناج سطح فولات (B9) آنرا حفظ می نماید که امکان دارد خطر مبتلا شدن به برخی سرطان ها را کم کند.
گوجه فرنگی
پخت وپز با استفاده از هر روشی، سطح آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گوجه فرنگی را زیاد می کند. لیکوپن با کاهش خطر مبتلا شدن به طیف وسیعی از بیماری های مزمن همچون بیماری قلبی و سرطان مرتبط می باشد. باآنکه پختن گوجه فرنگی محتوای ویتامین C آنرا تا ۲۹ درصد می کاهد اما میزان لیکوپن آن در ۳۰ دقیقه بعد از پخت بیشتر از ۵۰ درصد افزایش می یابد.
هویج
هویج پخته شده حاوی بتاکاروتن بیشتری نسبت به هویج خام است. بتاکاروتن نوعی کاروتنوئید است که بدن، آنرا به ویتامین A تبدیل می کند. این ویتامین محلول در چربی از رشد استخوان، بینایی و سیستم ایمنی حمایت می کند. پختن هویج با پوست، بیشتر از دو برابر قدرت آنتی اکسیدانی آن را زیاد می کند.
فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای هم منبع عالی آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بخصوص کاروتنوئیدها، بتاکاروتن، بتا کریپتوکسانتین و لوتئین است. گرما دیدن این سبزی سبب می شود که بدن، کاروتنوئیدهای موجود در آنرا راحتتر جذب نماید.
کلم پیچ
کلم پیچ زمانی سالم تر است که کمی بخارپز شود چونکه آنزیم هایی را که مانع استفاده بدن از ید مورد نیاز برای غده تیروئید می شوند، غیرفعال می کند.
بنابر گزارش دویچه وله، برای همه سبزیجات دمای بالاتر، زمان پخت طولانی تر و مقادیر بیشتر آب سبب از بین رفتن مواد مغذی بیشتر می شود. ویتامین های محلول در آب (ویتامین C و خیلی از ویتامین های B) ناپایدارترین مواد مغذی هنگام پخت وپز هستند، چونکه از سبزیجات خارج می شوند. ازاین رو از خیساندن آنها در آب خودداری کنید، هنگام پخت وپز از کمترین مقدار آب استفاده کنید و از روش های دیگر پخت مانند بخارپز یا کباب کردن استفاده کنید. همینطور اگر آب پخت وپز باقی مانده است، از آن در سوپ استفاده کنید چونکه تمام مواد مغذی سبزیجات را در خود نگه می دارد.




منبع:

1401/03/27
18:27:10
5.0 / 5
501
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سرطان , سیستم ایمنی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است