یک داروی قدیمی و ارزان، امیدی تازه برای درمان ریزش مو
به گزارش دکتر میوه، خیلی از افرادی که جویای درمان ریزش مو و پیشگیری از طاسی هستند، دیر یا زود تسلیم و با این حقیقت روبه رو می شوند که گفته خیلی از متخصصان پوست در رابطه با ناکارآمدی داروهای موجود در بازار، درست است.
به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، دکتر برت کینگ، متخصص پوست در دانشکده پزشکی ییل در این رابطه به نشریه نیویورک تایمز اظهار داشت: امروزه در بازار مجموعه بی پایانی از داروهای بی فایده با هزینه های اغلب هنگفت برای رشد مو وجود دارد. از آنجائیکه مردم در انتخاب گزینه کارآمد برای رفع این مشکل همچنان مستاصل هستند، چنین داروهایی برای رشد مو هم همچنان فراوان یافت می شوند.
اما دکتر کینگ و سایر متخصصان پوست و مو حالا می گویند درمانی ارزانقیمت وجود دارد که سبب رشد مجدد موها در خیلی از بیماران می شود.
به قول آنها، «ماینوکسیدیل» (minoxidil)، داروی قدیمی و شناخته شده ای برای درمان ریزش مو است که اخیرا به روشی بسیار متفاوت، استفاده می شود. این دارو به جای این که مثل گذشته مستقیما روی پوست سر مالیده شود به صورت قرص هایی خوراکی با دز خیلی کم تجویز می شود.
باآنکه گروه روبه رشدی از متخصصان پوست به تجویز قرص های ماینوکسیدیل با دز پایین روی آورده اند اما این درمان هنوز برای اغلب بیماران و خیلی از پزشکان، نسبتا ناشناخته باقی مانده است.
با این وجود لازم به ذکر است که هنوز این دارو از جانب سازمان غذا و دارو برای این منظور تایید نشده است و بنابراین، بدون برچسب تاییدیه FDA تجویز می شود که روش رایجی در داروهای در ارتباط با پوست و مو است.
ماینوکسیدیل، ماده فعال روگین (Rogaine)، لوسیون یا گونه ای «فوم» است که روی پوست سر مالیده می شود. استفاده از این دارو نخست در سال ۱۹۸۸ برای مردان و سپس در سال ۱۹۹۲ برای زنان تایید شد و الان دارویی عمومی است. استفاده از این دارو در حکم درمانی برای رشد مجدد مو، ده ها سال پیش و تصادفی کشف شد.
قرص های ماینوکسیدیل با دز بالا برای درمان فشار خون بالا استفاده می شد اما بیماران اغلب متوجه می شدند که این قرص ها سبب رشد مو در سرتاسر بدنشان می شود. بنابراین، سازنده آن یک لوسیون ماینوکسیدیل را که در نهایت روگین (Rogaine) نام گرفت، تولید کرد که برای رشد مو در کسانی که گرفتار طاسی بودند، تایید شد.
اما متخصصان پوست می گویند که لوسیون یا «فوم» ماینوکسیدیل برای بعضی از بیماران، شاید به این علت که مصرف آنرا متوقف می کنند، موثر نیست. این دارو باید روی پوست سر قرار بگیرد و موها اغلب مانع این کار می شوند. خیلی از مصرف کنندگان بخصوص زنان، استفاده از آنرا متوقف می کنند چونکه دوست ندارند این مواد چسبناک در موهایشان باقی بماند.
برخی هم متوجه می شوند که این دارو برای آنها کار نمی نماید. ماینوکسیدیل باید با آنزیم های سولفوترانسفراز به شکل فعال آن تبدیل گردد که امکان دارد به مقدار کافی در ریشه مو وجود داشته یا نداشته باشد. هنگامی که دارو به صورت خوراکی مصرف می شود، خودبه خود و خودکار به شکل فعال آن تبدیل می شود.
اما این هم دلیل کشف و تولید قرص های خوراکی دز پایین نبود. در واقع این کشف هم ۲۰ سال پیش و تصادفی رخ داد.
دکتر رادنی سینکلر، استاد پوست در دانشگاه ملبورن استرالیا، یک بیمار مبتلا به طاسی الگوی زنانه داشت. موهای بالای سر بیمار کم پشت شده بود و او از ظاهرش متنفر بود. برخلاف آنچه در اغلب بیماران رخ می داد، روگین برای این زن نتیجه مثبت داشت اما وی در اثر استفاده از این دارو، گرفتار بثورات آلرژیک روی پوست سرش شد. با این وجود، نگران بود که اگر مصرف آنرا متوقف نماید، موهایش باردیگر کم پشت شود.
دکتر سینکلر می گوید: مستاصل بودم. این بیمار بسیار باانگیزه بود و تنها چیزی که می دانستیم، این بود که اگر بیمار به داروهای موضعی آلرژی دارد، یکی از طریق های حساسیت زدایی، تجویز دزهای خیلی کم خوراکی است.
برای انجام این کار، دکتر سینکلر با تقسیم قرص های ماینوکسیدیل به چهار قسمت، مصرف دزهای کمتر را برای بیمار تجویز کرد. در کمال تعجب، دز کم سبب رشد موهای بیمار شد اما بر فشار خون او (هدف اصلی دارو در دزهای بالاتر) تاثیری نداشت.
وی در ادامه دز را باز هم کمتر کرد تا به دز موثر یک چهلم قرص رسید و تجویز مصرف مرتب این دارو را شروع کرد.
دکتر سینکلر در جلسه ای در میامی در سال ۲۰۱۵ میلادی گزارش داد که دزهای کم ماینوکسیدیل، سبب رشد مو در ۱۰۰ زن شده است.
او این نتایج را در سال ۲۰۱۸ انتشار داد و تصریح کرد که مطالعات دقیقی در اینباره لازم است که در آن با گزینش تصادفی، به بعضی از بیماران قرص ماینوکسیدیل و به برخی دیگر قرص قند یا دارونما بدهند. اما هنوز چنین پژوهشی انجام نشده است. او می گوید که تابحال بیشتر از ۱۰هزار بیمار را درمان کرده است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، اخیرا شمار فزاینده ای از متخصصان ریزش مو این قرص ها را با دز پایین برای بیماران مبتلا به ریزش موی مردانه و زنانه (که با افزایش سن افراد، امری طبیعی است) تجویز می کنند.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب