سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت برای مبتلایان آنفلوانزا
به گزارش دکتر میوه، با شروع فصل سرما هر ساله شیوع بیماری های ویروسی را شاهد می باشیم که شناخته شده ترین آنها آنفلوانزا است و سال جاری در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف بخصوص کودکان درآمده است.
به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام نمود که بهترین راه جلوگیری از آنفلوانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اگر گرفتار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه زودتر، استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارند و همینطور در صورت رعایت سفارش های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.
سفارش های تغذیه ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت برای مبتلایان آنفلوآنزا به شرح زیر است:
زیاد آب بخورید
به علت تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. ازاین رو در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر گرفتار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
خوردن غذای مقوی
بهترین غذاها در این شرایط سوپ بخصوص سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ به صورت سنتی بعنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای پیشگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تأمین می کند. همینطور دارای ویتامین A به علت وجود هویج و ویتامین C به علت وجود کرفس و پیاز و است. سفارش می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
مصرف ویتامین A و C
میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برا ی تقویت سیستم ایمنی بخصوص در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را بالا برند.
خوردن صبحانه و مصرف پروتئین
به علت تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلاً به ۶ تا ۷ وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
عسل را فراموش نکیند
عسل به علت وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر گرفتار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام نمود: ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. همینطور از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود؛ بنابراین سفارش میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب