محققان دریافتند؛
ارتباط مصرف استامینوفن در حاملگی و مشکلات رفتاری کودک
دکتر میوه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد مادران حاملگی که اغلب برای دردهای خود به استامینوفن روی می آورند، احتمال بیشتری دارد که کودک شان دارای مشکلات رفتاری شوند.
به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند اگر مادران در دوران حاملگی مکرر از استامینوفن استفاده کنند، کودکان بین ۲ تا ۴ سال بیشتر در معرض مشکلات توجهی و رفتاری هستند.
«سوزان شانتز»، محقق ارشد از دانشگاه ایلینوی، می گوید: «انواع رفتارهایی که مراقبین گزارش کردند شامل مواردی مانند تأثیر بر صحبت کردن کودک، عدم توجه، ساکت نبودن زمانی که قرار بود ساکت باشند، ننشستن زمانی که قرار بود بنشینند و کمی پرخاشگر بودن، بود.»
محققان در یادداشت های پس زمینه گفتند، استامینوفن، بی خطرترین مسکن و کاهش دهنده تب برای حاملگی در نظر گرفته می شود، اما مطالعات قبلی شواهدی از نتایج منفی برای کودکانی که در دوران حاملگی در معرض این دارو قرار گرفته اند، پیدا کرده اند.
به عنوان مثال، یک مطالعه اخیر افزایش قرار گرفتن در معرض استامینوفن در حاملگی را با تأخیر زبانی در کودکان مرتبط دانست.
در مطالعه اخیر، پژوهشگران از زنان حامله در مورد مصرف شش بار استامینوفن در طول دوران حاملگی شأن پرسیدند تا تصویر دقیق تری از قرار گرفتن در معرض داروها را به دست آورند.
سپس تیم تحقیق، کودکان متولد شده از این حاملگی ها را دنبال کرد و از مراقبان ده ها سوال استاندارد در مورد رفتار و توجه کودک در سنین ۲، ۳ و ۴ سالگی پرسید.
شانتز اظهار داشت: «مهم ترین یافته این بود که با افزایش مصرف استامینوفن توسط زنان باردار، خصوصاً در سه ماهه دوم، فرزندانشان در هر سنی، مشکلات مربوط به توجه و رفتارهای نوع اختلال بیش فعالی را نشان می دهند.»
شانتز تاکید کرد که یافته ها نشانه ای از این نیست که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی هستند.
با این حال، بچه ها نسبت به همسالان همسنشان که در رحم کمتر در معرض استامینوفن بوده یا اصلاً در معرض استامینوفن قرار نگرفته بودند، مشکل بیشتری با توجه دارند.
به گفته پژوهشگران، تحقیقات بیشتری برای تمرکز بر سه ماهه دوم و تأیید این که استفاده مکرر از استامینوفن بر مغز درحال رشد تأثیر می گذارد، مورد نیاز است.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب