دكترای تخصصی علوم و صنایع غذایی:

نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید رعایت کنید

نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید رعایت کنید

به گزارش دکتر میوه، دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: از مصرف قوطی کنسروهایی با سطح چرب، باد کرده، دارای نشتی و یا با ظاهر غیر نرمال و دارای کف جدا پرهیز کنید.


به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، سعیده شجاعی علی آبادی در رابطه با مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن ماهی و ضرب دیدگی قوطی کنسرو مواردی را بیان نمود. وی ضمن اشاره به این که رب گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد اضافه کرد: بعد از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک ها ایجاد می شود.
شجاعی افزود: کپک ها توانایی تولید توکسین هایی تحت عنوان مایکوتوکسین ها را دارند که معمولا سبب ایجاد مسمومیت های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آنها می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در رب گوجه فرنگی رشد کپک ها می تواند سبب ایجاد مایکوتوکسین هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجاییکه امکان نفوذ این ترکیبات به قسمتهایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی شود وجود دارد، ازاین رو سفارش می شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به این که کنسرو تن ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می آورد، افزود: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می رسد، ازاین رو امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون احتیاج به نگهدارنده وجود خواهد داشت.
شجاعی افزود: کفایت فرآیند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان سفارش اکید اینست که پیش از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید عنوان نمود و اظهار داشت: به علت عدم کفایت فرآیند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.
نحوه مصرف باقی مانده کنسرو ماهی از دیگر مواردی بود که شجاعی به آن اشاره نمود و افزود: سفارش می شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه سانتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.
وی اخطار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده اند پرهیز کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آنرا جدا از زباله های قابل بازیافت امحا کنید.


منبع:

1403/02/20
13:18:59
5.0 / 5
279
تگهای خبر: باكتری , پزشك , تولید , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است