محققان پی بردند؛

مواد شیمیایی که می توانند باعث اختلال در خواب شوند

مواد شیمیایی که می توانند باعث اختلال در خواب شوند

به گزارش دکتر میوه، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی متوجه شدند بین مواد شیمیایی PFAS در خون و خواب ضعیف، ارتباط وجود دارد.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات آنها نخستین تحقیقی است که ارتباط بین سطوح خونی چهار نوع ماده شیمیایی PFAS و خواب را بررسی می کند.
مطالعه آنها شامل بیشتر از ۱۴۰ فرد ۱۹ تا ۲۴ ساله بود که بعنوان بخشی از یک مطالعه جداگانه سلامت، نمونه خونی با فاصله چند سال از آنها گرفته شده بود. آنها همینطور مدت و کیفیت خواب شأن را توضیح دادند.
محققان دریافتند چهار ماده شیمیایی PFAS باکیفیت یا مدت خواب ارتباط قابل توجهی دارند.
«شیون لی»، یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «کیفیت خواب موضوعی است که تقریبا همه را تحت تاثیر قرار می دهد، ازاین رو تاثیر PFAS بر خواب امکان دارد نتایج زیادی داشته باشد.»
لی در بیانیه خبری دانشگاه اضافه کرد: «بدخوابی طولانی مدت با پیامدهایی همچون مشکلات عصبی و رفتاری، دیابت نوع ۲ و بیماری آلزایمر مرتبط می باشد.»
مواد شیمیایی PFAS می توانند برای چندین دهه در محیط باقی بمانند. آنها در خیلی از محصولات مصرفی، از ظروف نچسب تا شامپو یافت می شوند. آنها همینطور امکان دارد با غذا و آب مصرف شوند.
چهار نوع از هفت نوع PFAS مورد بررسی با مشکلات خواب مرتبط بودند: PFDA، PFHxS، PFOA و PFOS.
شرکت کنندگانی که در مطالعه دارای بالاترین سطح خونی سه ماده شیمیایی اول بودند، به صورت متوسط هر شب حدود ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه کمتر از شرکت کنندگانی که کمترین سطح را داشتند، می خوابیدند.
به گفته محققان، سطوح بالای PFOS خون با مشکلات خواب، خواب عمیق داشتن، بیدار شدن یا احساس خستگی در طول روز مرتبط می باشد.
این چهار ماده شیمیایی از دهه ۱۹۵۰ تا اوائل دهه ۲۰۰۰ به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفتند.
تیم لی با استفاده از پایگاه های داده ای که تحقیقات در رابطه با مواد شیمیایی، بیماری ها و تغییرات در بیان ژن را برای تحلیل و بررسی چهار نوع PFAS جمع آوری می کند، به بررسی ارتباط بین ژن های متأثر از PFAS و ژن های در رابطه با اختلالات خواب پرداختند.
به گفته محققان، از بین بیشتر از ۶۰۰ ژن کاندید، هفت مورد فعال شده توسط PFAS بر خواب تاثیر می گذارند. یکی از آنها یک ژن مبتنی بر سیستم ایمنی بود که به تولید هورمون کورتیزول کمک می نماید. کورتیزول نقش مهمی در تنظیم ریتم خواب و بیداری دارد.
کاتپسین B، ژن دیگری که به نظر می آید نقش مهمی ایفا می کند، در ارتباط با حافظه و مهارت های تفکر، همچون ایجاد پلاک های موجود در مغز بیماران آلزایمر است. آلزایمر ارتباط خاصی با مشکلات خواب دارد.



منبع:

1403/07/18
14:03:55
5.0 / 5
230
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , حافظه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است