رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟
دکتر میوه: رژیم های غذایی آنلاین زمانی موثر هستند که توسط متخصصان تغذیه تنظیم شوند و اطلاعات کافی از کاربران دریافت شود، بدون این موارد، ارزش و اثربخشی این رژیم ها زیر سوال می رود.
به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، در سالهای اخیر، با رشد بیش از پیش فناوری و گسترش اینترنت، شاهد افزایش تعداد سایت ها و اپلیکیشن ها هستیم. نرم افزارهایی که حالا در سلامت مردم هم نقش دارند، و مردم می توانند با چند کلیک ساده و ارائه اطلاعات از وزن و وضعیت جسمانی خود رژیم غذایی آنلاین دریافت نمایند. افراد با بهره گیری از این خدمات می توانند برنامه های تغذیه ای شخصی سازی شده دریافت کرده و بدون نیاز به مراجعه حضوری به متخصص برنامه غذایی دریافت نمایند. با این وجود، باید توجه داشت که همه این برنامه ها قابل اعتماد نیستند و تعدادی از آنها ممکنست به سبب اطلاعات نادرست، مشکلاتی برای افراد ایجاد کنند. با توجه به این که اخیراً شاهد ورود نرم افزارها و سایت های مختلف به عرصه نسخه پیچی کاهش یا افزایش وزن هستیم و معین نیست این نرم افزارها توسط چه افرادی اداره می گردند. باتوجه به اهمیت موضوع با مرتضی صفوی، استاد تمام تغذیه گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفتگو کرده ایم. چگونه به رژیم های غذایی آنلاین اعتماد کنیم؟ وی درباب نحوه ارائه رژیم های غذایی آنلاین و میزان اعتماد به این خدمات اظهار داشت: اعتماد به سایت های رژیم غذایی بستگی به میزان اعتبار علمی، تخصص و منابع آنها دارد. سایت هایی که توسط متخصصین تغذیه معتبر یا پزشکان اداره می گردند و اطلاعات آنها به روز و علمی است، قابل اعتمادتر هستند. وی افزود: رژیم های غذایی باید متناسب با نیازها و شرایط بدنی هر فرد باشد، بدین سبب سفارش می شود به منابعی مراجعه کنید که شخصی سازی و امکان مشاوره مستقیم با متخصص را ارائه می دهند. در نهایت، بهترین روش این است که پیش از پیروی از هر برنامه غذایی، صحت آنرا بررسی نموده و در صورت امکان با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. صفوی اضافه کرد: وارد کردن وزن و قد در سایت ها ممکنست به شما اطلاعات اولیه ای در مورد کالری یا رژیم غذایی بدهد، اما این اطلاعات تنها قسمتی از پروسه طراحی یک رژیم غذایی مناسب می باشد. به گفته ی ایشان، برای داشتن رژیم غذایی مناسب، نیاز به اطلاعات بیشتری مانند، سطح فعالیت بدنی، هدف های فردی، سلامتی و مشکلات پزشکی، ترکیب بدن مثل نسبت عضله به چربی در بدن داریم که می تواند با اندازه گیری درصد چربی بدن یا تست های پیشرفته تر مشخص شود و ممکنست تأثیر زیادی در نیازهای غذایی شما داشته باشد. به همین خاطر فقط وارد کردن وزن و قد برای دریافت یک رژیم غذایی کافی نیست و باید اطلاعات جامع تری از فرد دریافت شود.
تضمین ایمنی در رژیم های غذایی آنلاین با پرسش هایی درباره ی سوابق بیماری افراد صفوی در پاسخ به این پرسش که در بعضی سایت ها پیش از این که برنامه غذایی به فرد بدهد آیا سوالاتی راجع به این که بیماری خاصی دارند یا خیر پرسیده می شود، مطرح کرد: بله، تعدادی از سایت هایی که رژیم های غذایی آنلاین ارائه می دهند، از کاربران می خواهند که اطلاعاتی درباره ی وضعیت سلامت خود مانند بیماریهای خاص، حساسیت ها، یا مشکلات پزشکی موجود عرضه کنند. این متخصص تغذیه اشاره کرد: این اطلاعات به سایت کمک می نماید تا رژیم های غذایی متناسب با نیازهای خاص هر فرد را پیشنهاد دهد. به عنوان مثال، اگر فردی دیابت، فشار خون بالا، مشکلات گوارشی، یا آلرژی های غذایی داشته باشد، رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که به این شرایط توجه کند. وی اظهار داشت: این کار بطور معمول برای اطمینان از ایمنی و مناسب بودن رژیم غذایی برای فرد است. در نتیجه، این سوالات می تواند به تعیین بهترین نوع رژیم و پیشنهاد غذاهای مناسب تر کمک نماید. اگر این سایت ها توسط افراد متخصص و آگاه اداره شوند و اطلاعات کامل دریافت شود، می توان به رژیم های ارائه شده اعتماد کرد، اما در غیر این صورت رژیم ها بی ارزش خواهند بود و فقط برای کسب درآمد تهیه می شوند. وی همین طور اصرار کرد که برای رژیم لاغری نیاز به مراجعه به پزشک نیست و متخصصان تغذیه می توانند با دریافت اطلاعات کامل و داشتن تخصص و دانش کافی، رژیم های مناسبی برای افراد تنظیم کنند.
اثر بخشی رژیم های غذایی آنلاین بوسیله تماس تلفنی با ارائه اطلاعات کامل وی در جواب سوالی درباره ی رژیم های صادر شده بوسیله تماس تلفنی نیز اظهار داشت: اگر اطلاعات کامل و دقیق از فرد دریافت شود، این تکنیک ها نیز می توانند مؤثر باشند. هم اکنون حتی ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می کنند، مانند آمریکا، با بهره گیری از این تکنیک ها رژیم های خودرا دریافت می کنند، مشروط بر این که اطلاعات کامل جمع آوری شده و توسط متخصص تغذیه تنظیم شود. در پایان، صفوی اصرار کرد که برای اطمینان از کیفیت و اثرگذاری رژیم غذایی، باید فرد تنظیم کننده رژیم، تحصیلات و تخصص دانشگاهی داشته باشد تا بتواند اطلاعات دریافتی را به درستی تجزیه وتحلیل کند. اگر یکی از این دو مورد اطلاعات کامل یا تخصص کافی وجود نداشته باشد، رژیم های ارائه شده ارزش لازم را نخواهند داشت.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب