تورم مواد خوراکی، سفره خانواده ها را کوچک کرده است
به گزارش دکتر میوه، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده ها اظهار داشت: افزایش نرخها لطمه جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در خردسالان را شدت بخشیده است.
به گزارش دکتر میوه به نقل از انجمن تغذیه خردسالان ایران، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان که در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد با اشاره به موضوع اضافه وزن و چاقی خردسالان اظهار داشت: توجه ویژه به تغذیه بسیار اهمیت دارد افراد در سالهای اخیر معتقدند که دوران کودکی دوره مهمی برای رشد است که باید به ان اهمیت داده شود. وی با تأکید بر توجه به پنجره طلایی سن خردسالان و اصلاح سبک زندگی آنان اضافه کرد: یکی از مؤثرترین عوامل در کودکان، موضوع تغذیه است؛ سلامت خردسالان اهمیت دارد برای رسیدن به تغذیه سالم عوامل مختلفی مؤثر هستند. بگفته زالی عواملی مانند فقر، بروز اختلالات خانوادگی، اختلالات روانی، لطمه های اجتماعی، شکاف های بین نسلی و تغییر ذائقه ها می تواند در امر تغذیه خردسالان مؤثر باشند. وی اضافه کرد: در سالهای اخیر که نرخ تورم زایی کالای خوراکی بیش از کالای غیرخوراکی شده لطمه جدی به سفره خانواده ها وارد شده است. وی با اعلان اینکه خردسالان روزانه باید ۲ تا ۳ واحد مواد لبنی مصرف کنند اظهار داشت: کوشش های وزارت بهداشت در حوزه کاهش سوءتغذیه بسیار ستودنی است اما همه ابزار در زمین بازی این وزارت نیست درآمدزایی خانواده ها نیز در این امر مهم می باشد. زالی با بیان این که ۷۷ کشور از نظر تغذیه از ایران جلوتر هستند اظهار داشت: جایگاه کشور ما از نظر تغذیه جایگاه مطلوبی نیست که باید برای رسیدن به وضع مطلوب کوشش کرد. وی اشاره کرد: موضوع رفع چالش های تغذیه ای و سوءتغذیه ای نیازمند عزم ملی است امروز در ایران، یا گرفتار کم خوری و یا گرفتار پرخوری هستیم؛ ۱۰ درصد در ایران خردسالان گرفتار لاغری هستند در عین حال چاقی مفرط را داریم که از کاهش فعالیت، مصرف فست فودها و تغییر ذائقه به وجود آمده است.
پیتزا و پاستیل، تهدیدی برای سلامت کودکان زالی از چربی اشباع شده از فست فودها، پیش فعالی و چاقی ناشی از استفاده فست فودها گفت و افزود: پیتزا به علت داشتن پنیر پیتزا موجب چاقی می شود همین طور پاستیل از شکر و ذرت تشکیل شده که مقادیر بالایی از قند را داراست و سیری کاذب به کودک می دهد. وی همین طور آموزش و مدیریت منابع در خانواده را همچون راهکارهای مؤثر در حوزه داشتن یک تغذیه مناسب دانست. ایشان سپس مدارس را جز مکان هایی دانست که تغییر فرهنگی شکل می گیرد وی اصرار کرد آموزش وپرورش باید دراین خصوص اقدامات مؤثری را انجام دهد و بوفه های مدارس را ساماندهی کند. ۸۶ درصد بانوان ایرانی کمبود ویتامین D دارند بگفته زالی ۲۵ درصد خردسالان زیر دو سال و ۸۶ درصد بانوان کمبود ویتامین د دارند. وی با اعلان اینکه تغذیه در بانوان حامله بسیار اهمیت دارد که باید مورد توجه باشد اظهار داشت: افزایش آگاهی درباره ی موضوع تغذیه خردسالان و برگزاری این چنین کنگره ها می تواند به کاهش چاقی خردسالان منجر شود تا از افزایش فشار خون، مشکلات گوارشی نیز جلوگیری شود. ارتباط مستقیم بین چاقی و سرطان وجود دارد او در آخر اعلام نمود سرطان پروستات، روده بزرگ و پستان با چاقی ارتباط مستقیم دارد به همین دلیل باید با افزایش آگاهی بین افراد از بروز و شیوع این موارد جلوگیری نماییم. شایان ذکر است بیستمین کنگره تغذیه خردسالان و نوجوانان ایران، از امروز ۲۶ دی تا ۲۸ دی ماه ادامه می یابد.
منبع: دكتر میوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب