عامل مختل كننده حافظه و یادگیری
دكتر میوه: بر مبنای تحقیقات دانشگاه لستر انگلستان مشخص شد چه عاملی عملكردهای شناختی مانند حافظه و یادگیری را با افزایش سن مبتلا به اختلال می كند.
به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز، نتایج این مطالعات نشان می دهد كه میزان كلسیم، نقش مهمی در عملكرد سلول های خاص در مغز دارد.
با افزایش سن حافظه انسان كاسته می شود و یادگیری موارد جدید در سن بالا سخت تر می شود. خیلی از افراد تصور می كنند علت این كاهش یادگیری به سبب از بین رفتن تدریجی سلول های مغزی است، اما علت اصلی آن كاهش سلول های مغزی نیست.
علت این مورد واكنش در سیناپس ها است كه اتصالات الكتروشیمیایی بین سلول های عصبی و مولكول های انتقال دهنده عصب در ایجاد شبكه سیستم عصبی مركزی است.
پروفسور نیك هارتل از گروه علوم اعصاب- روانشناسی و رفتار دانشگاه لستر میزان كلسیم موجود در هیپوكامپ، قسمتی از مغز كه در یادگیری و حافظه درگیر است را مورد بررسی قرار داد.
بیشتر تحقیقات در این زمینه روی سلول هایی كه انتقال دهنده های عصبی را دریافت می كنند متمركز شده اند، برای اینكه اندازه گیری كلسیم در سلول های پیش سیناپسی بسیار دشوار است اما وی و همكارانش با ایجاد یك ماده خاص موفق به سنجش كلسیم در موش ها شدند.
در این تحقیق با روش های خاص عملكردهای شناختی موش ها در سنین 6، 12، 18 و 24 ماهگی بررسی گردید و توانایی شناختی و سطح كلسیم پیش سیناپسی ارزیابی شد. در موش های مسن تر فرآیندهای هموستاتیك كه نگهدارنده كلسیم داخل سلول است در سلول های پیش سیناپسی در هیپوكامپ ارزیابی شدند.
بطور تجربی با افزایش سطح كلسیم پیش سیناپسی داخل سلولی در مغز موش های جوان، خواص سیناپسی تغییر می كند بطوریكه آنها مانند موش های مسن تر رفتار می كردند. كاهش كلسیم داخل سلولی در مغز موش های مسن نیز سبب جوان سازی سیناپس های آنها می شود.
نتایج بیان كننده روند معكوس این چرخه در سیناپس ها است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب