معاون سازمان نظام پزشكی اعلام كرد

ابتلای 6000 تن از كادر درمان به كرونا

ابتلای 6000 تن از كادر درمان به كرونا

به گزارش دكتر میوه معاون انتظامی سازمان نظام پزشكی ضمن اعلام آمار مبتلاشدن و شهادت مدافعان سلامت به سبب مبتلاشدن به كرونا، اظهار داشت: تا كنون مردم خیلی دغدغه دسترسی به كادر درمان خصوصا در شرایط بحرانی بیمارستان ها و آی سی یوها نداشتند و باید مراقب باشیم نیروی درمانی مستهلك نشود و گرفتار مشكل نشویم.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، دکتر علی فتاحی در نشست ویدئو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت با بیان این که بیش از ۶هزار نفر از کادر درمان در سرتاسر کشور تا کنون به کرونا مبتلا شده و ۱۴۰ شهید مدافع سلامت داریم، اظهار داشت: از این میان پرستاران ۲۲درصد، پزشکان عمومی ۲۰درصد، گروه داخلی هشت و گروه زنان با پنج درصد بیشترین مبتلایان به این ویروس را تا کنون تشکیل داده اند.
وی افزود: همانطور که در زمان جنگ تحمیلی ممکن بود دغدغه هایی از لحاظ امکانات لجستیک داشته باشیم اما دغدغه تأمین نیروی انسانی درمانی را نداشتیم و گاها تعداد داوطلبان ما بیشتر از تعداد مورد نیاز بود. حالا هم تا الان به همین گونه بوده است و مردم خیلی دغدغه دسترسی به کادر درمان خصوصا در شرایط بحرانی بیمارستان ها و آی سی یوها نداشتند و باید مراقب باشیم نیروی درمانی مستهلک نشود و گرفتار مشکل نشویم.
فتاحی اظهار داشت: سفارش ام به مردم آن است که تنها راه مقابله با این ویروس به دست توانای خود مردم است؛ نه تسلیم ویروس شویم و نه از آن بترسیم. باور نماییم که بیشتر از ۹۵ درصد مبتلایان بهبود می یابند حتی از موارد پنج درصد بستری هم بالای ۹۰ درصد بهبود می یابند.
وی تصریح کرد: از طرفی هم بیخیالی در مقابل این ویروس فاجعه دیگری برای ما رقم خواهد زد. تنها راه مقابله با آن رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی همچون فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و سپردن سلامتی خود به دست افرادی که اهل فن هستند. به پزشکان عزیزمان هم سفارش دارم که مانند گذشته جهادگونه در خدمت مردم باشند، به مراقبت از بیماران بپردازند و از خود و کادر درمان هم مراقبت به عمل آورند. پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل ها را رعایت نمایند و انتظار بیماران را جامه عمل بپوشانند.
فتاحی اظهار داشت: نخستین چیزی که بیمار از ما انتظار دارد، احترام و تکریم است. طبیعی است که در مقابل اقدامات درمانی و ساده ترین اقدامات درمانی عوارض غیر قابل پیشبینی و غیرقابل پیشگیری هم وجود دارد و هیچ طبیبی نمی تواند ادعا کند کار درمانی بدون عارضه انجام دهد. اگر کسی این ادعا را دارد نخستین تخلف انتظامی را انجام داده است.
وی افزود: بر همین اساس سه درصد اقدامات درمانی در دنیا منجر به شکایت از کادر درمان می شود که این رقم در کشور ما حدود یک دهم درصد است. وقتی بیماری درمانگر خویش را انتخاب می کند بطور قطع یک سری توقعاتی در او ایجاد می شود.
فتاحی درباره توقعات بیماران از پزشک اظهار داشت: یک توقع احتمالی و یک توقع ارزشی وجود دارد؛ توقع احتمالی حوادثی است که بیمار ترس دارد به آنها مبتلا شود که این مورد منجر به اضطراب او می شود که نخستین وظیفه پزشک ایجاد امنیت خاطر برای بیمار است. توقع ارزشی هم آن دسته مواردی است که بیمار آرزوی رسیدن به آنها را دارد که عدم برآورده شدن آنها باعث ابهام و پرسش برای بیمار خواهد شد. بنابراین است که در طبابت علاوه بر شروط علمی، صفات اخلاقی هم برای طبیب مهم می باشد. پزشک باید دانا و شیرین زبان باشد تا به این شیوه ابهامات و شکایات به حداقل برسد. فلذا قانون در قبال کاری که پزشک انجام می دهد برای او سه نوع مسئولیت پزشکی تعریف کرده است، این مسئولیت ها شامل مسئولیت مدنی، کیفری و انتظامی است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: جبران خسارت مادی، معنوی و جسمی برای بیمار به عهده پزشک است که دادگاه به آن رسیدگی می کند و مسئولیت کیفری انجام یا عدم انجام کاری که قانون برایش وظیفه کرده را به عهده دارد. همینطور مسئولیت انتظامی رعایت دستورات را به عهده دارد. در کنار این مسائل موضوعات اخلاقی هم وجود دارد که پزشک باید با راستگویی و دادن اطلاعات صحیح به بیمار با داشتن صبر، حسن خلق و رازداری این مسئولیت را به عهده بگیرد. رسیدگی به مسئولیت انتظامی در نظام پزشکی به حوزه انتظامی این سازمان واگذار شده که ماده ۲ و ۳ قانون این وظیفه را در اختیار حوزه های انتظامی سازمان قرار داده است.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره کاسبی هایی که همزمان با انتشار کرونا و از گاها از جانب مدعیان طب سنتی اتفاق می افتد، اظهار داشت: یکی از وظایف ما در حوزه های انتظامی نظام پزشکی رسیدگی عالمانه به پرونده ها و ایجاد محیطی امن برای بیمار و کادر درمانی است. بیمار نباید دغدغه انتخاب شیوه های درمانی را داشته باشد.
سوء استفاده غیرطبیبان از کرونافتاحی افزود: از گذشته در کشورمان به هر کسی اجازه طبابت داده نمی شد و چیزی بعنوان شهادت نامه برای پزشکان وجود داشت. همینطور پیامبر اسلام (ص) هم می فرماید هر کسی طب را نداند و طبابت کند، ضامن است. به همین خاطر است که می بینیم در کنار علم طبابت، سوگند نامه ها وجود داشته است. همواره با پزشک نماهایی که چه با لباس طبابت و چه در غیر این لباس مبادرت به این طبابت می کنند، مواجه هستیم. در شرایطی که بیماری ناشناخته ای مانند کرونا در جهان ایجاد می شود که درمان آن هم پیچیده است، بیمار امکان دارد از سر ناچاری برای درمان به هر کسی پناه ببرد که همین سبب افزایش سو استفاده ها می شود. به شکلی که کسانی که حتی کوچکترین اطلاعاتی درباره طبابت و ویروس ندارند، درباره آن نظر می دهند و شرایط بیماری را به سخره می گیرند. ما حتی با شخصی مواجه بودیم که حاضر نبود هنگام پرواز از یک ماسک ساده استفاده نماید. در حالیکه در شمال مملکت درمانگاه طب اقماری بوجود آورده است و در مورد تأثیر آب و هوا و فردی و خوراکی ها و راهکارهای درمانی برای کرونا صحبت می کند.
هر پروتکلی خارج از پروتکلهای وزارت بهداشت، جرم استوی در ادامه تصریح کرد: از نگاه ما هر پروتکلی خارج از پروتکل های مصوب وزارت بهداشت جرم به حساب می آید و یکی از وظایف ما در این ایام در مورد اقداماتی بود که غیر پزشکان انجام می دادند؛ در صورتیکه شخص پزشک باشد خود سازمان نظام پزشکی برخورد خواهد نمود. یکی از این افراد که محرومیت دائم از نظام پزشکی داشته است باز هم پرونده جدیدی درباره بیماری کرونا نزد سازمان دارد. اگر اشخاص پزشک هم نباشند به دادگاه خاص خودشان ارجاع داده می شوند در این حوزه دادگاه ویژه روحانیت و دادگاه انقلاب بسیار به ما کمک کرده اند.
معرفی نوشیدنی جهت درمان کرونا از رسانه ملی! وی با اشاره به این که در ایام قبل شخصی با حضور در صدا و سیما مبادرت به معرفی نوشیدنی برای درمان کرونا کرده بود، خاطرنشان کرد: امروز نامه ای به صدا و سیما دادند که اگر گزارشی در زمینه تجویز یک دارو که اعلام شده دارند، به ما سند بدهند؛ در غیر این صورت از سوی سازمان نظام پزشکی این مورد را به دادگاه معرفی خواهیم کرد.
اعمال جراحی الکتیو و زیبایی در کلینیک ها در شب، ممنوعوی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره ی انجام اعمال جراحی زیبایی و الکتیو در شب خاطرنشان کرد: کلینیکها مجاز به عرضه خدمات این چنینی در شب نیستند، مگر در مواردی که بحران و یا اورژانسی وجود داشته باشد فلذا انجام اعمال در هنگام شب در کلینیکها غیر مجاز است.
بالاترین توزیع نیروی انسانی در تهران و کمتری در سیستان و بلوچستانفتاحی با تاکید بر این که در کل کشور عدالت در توزیع نیروی انسانی وجود ندارد، افزود: بالاترین توزیع نیروی انسانی در تهران و پایین ترین میزان آن در سیستان و بلوچستان است. هر چند که در سالهای اخیر اندکی در حال نزدیک شدن به عدالت در توزیع نیروی انسانی هستیم. اعمال غیر اورژانسی در زمان کرونا تا حدی تعطیل شده بود و پزشکان برای درمان بیماری کووید ۱۹ هدایت شدند. البته همچنان نگرانی هایی وجود دارد که اگر مردم کمک نکنند و بیماری مهار نشود، در آینده نزدیک با کمبود نیروی متخصص مواجه شویم؛ این گونه نیست که تربیت نیروی متخصص با سرعت صورت گیرد حتی در گروه پرستاری هم هر شخصی نمی تواند در بخشهای ویژه فعالیت کند.
لزوم تربیت اورژانسی بهیار و کمک بهیاروی افزود: طی جلسه ای که دو هفته قبل با وزارت بهداشت داشتیم اعلام کردیم که در شرایط فعلی باید به شکل اوژانسی حتی به تربیت بهیار و کمک بهیار بپردازیم و تنها به رده های تخصصی بسنده نکنیم. مگر در بیمارستان ها چند متخصص عفونی و اطفال داریم؟ حتی پزشکان عمومی هم باید دوره های کوتاهی را ببینند که بتوانند در بخش های ویژه فعالیت کنند.
فتاحی درباره نظارت بر وضعیت مطب ها از نظر رعایت نکات بهداشتی هم اظهار داشت: این نظارت در حوزه انتظامی سازمان نظام پزشکی نیست ما زمانی به مبحث ورود می نماییم که یک شخص حقیقی یا حقوقی مطلبی را منعکس کند.
ادامه دارد



منبع:

1399/05/08
14:58:42
5.0 / 5
2536
تگهای خبر: اورژانس , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است