بهترین روش نگهداری از پیاز برای حفظ ارزش غذایی آن
دکتر میوه: پیاز همچون سبزیجاتی است که مملوء از مواد مغذی است و منبع غنی از ویتامین C، ترکیب های سولفوریک و فلاونوئیدها به حساب می آیند.
به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، بگفته متخصصان آمریکایی نوعی از فلاونوئید در پیاز وجود دارد که همچون آنتی اکسیدان عمل کرده و با پیش گیری از خطر مبتلاشدن به سرطان مرتبط می باشد.
پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن به شکل خام یا پخته برای سلامتی مفیدست که استفاده از آن به سلامت قلب و سیستم ایمنی و همین طور پیش گیری از سرطان کمک می نماید. همین طور فیبر موجود در پیاز در سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا موثر است.
در خیلی از کشورهای دنیا، پیاز پای ثابت آشپزی است و ارزش غذایی بالای آنرا نمی توان نادیده گرفت.
با اینحال هرچه از فصل پیازهای تروتازه می گذرد، نگه داشتن این گیاه حساس در آشپزخانه مشکل تر می شود برای اینکه مواد موجود در پیاز ممکنست نشاسته آنرا به شکر تبدیل کنند و موجب شوند که بگندد.
شاید فکر کنید برای نگهداری طولانی تر پیاز به حالت تازه و با طراوت باید آنرا در یخچال نگه داشت اما آیا این واقعا فکر خوبی است؟
پیاز برای تهیه انواع غذاها از سوپ ها و خورشت ها گرفته تا سس های خانگی و همین طور سالادها و ساندویچ ها مهم می باشد. بنا بر این و از آنجائیکه پیاز می تواند ماه ها تازه بماند، می توان مقداری پیاز در آشپزخانه ذخیره کرد تا در هنگام لزوم، آنرا در تهیه انواع غذا به کار برد. اما نحوه نگهداری است که می تواند طعم سبزیجات را حفظ کند.
بهترین راه نگه داشتن پیاز
پیاز کلا آب وهوای خشک و دمای خنک را ترجیح می دهد. حفظ شرایط نگهداری بهینه، عمر مفید پیاز را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد. پس قانون اول این است: پیاز را در جای خشک و خنک نگه دارید.
دمای ایده آل برای انبار کردن پیاز حدود ۷ تا ۱۳ درجه سانتی گراد است. پس جای خشک و خنک مانند انبار یا زیرزمین برای نگه داشتن آن جای مناسبی است. در عین حال، می توان آنرا در یخچال هم نگه داشت اما نه هر جای یخچال که خالی بود.
اهمیت کاهش رطوبت
پیاز را باید پیش از نگهداری از کیسه پلاستیکی خارج کرد و از محصولاتی که رطوبت پس می دهند، مانند سیب زمینی، دور نگه داشت. اگر پیاز کامل را در یک کیسه مواد غذایی بدون گردش هوا نگه دارید، این امر با حفظ رطوبت داخلی و تشویق به رشد میکروب های فاسدکننده ای مانند کپک، ماندگاری آنرا می کاهد.
رطوبت بالا همین طور می تواند به جوانه زدن پیاز منجر شود. بدین سبب آنها را در پارچه توری یا سبد نگه دارید.
پیازها را دور از نور نگه دارید
علاوه بر یافتن محلی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب برای پیاز، باید آنرا از نور مستقیم خورشید نیز دور نگه داشت.
نحوه نگهداری از پیاز خرد شده در یخچال
اگر مقدار زیادی پیاز در آستانه خراب شدن دارید، شاید بخواهید آنها را خرد کنید و برای مصرف روزهای بعد نگه دارید. برخلاف پیازهای دست نخورده، پیاز خردشده بهتر است در یخچال در یک کیسه پلاستیکی محفوظ یا ظرف دربسته نگهداری شود.
به یاد داشته باشید اگر سیب، گلابی یا کرفس در نزدیکی پیاز نگهداری شوند، بوی همدیگر را جذب خواهند کرد.
می توانیم پیاز را منجمد کنیم؟
ترجیحا پیاز را منجمد نکنید؛ چون انجماد بافت پیاز را تغییر می دهد. اما در صورت ضرورت سفارش می شود بعد از یخ زدایی پیازهای منجمدشده، از آنها برای پختن غذا استفاده کنید و خوردن آنها بصورت خام در سالاد یا ساندویچ را فراموش کنید.
ماندگاری پیاز چقدر است؟
مدت زمان ماندگاری پیاز به محل نگهداری آن بستگی دارد.
پیاز پوست کنده در یخچال، ۱۰ تا ۱۴ روز و پیاز خردشده ۷ تا ۱۰ روز خوب می ماند. بااینکه یخچال بهترین مکان برای نگهداری پیاز کامل نیست، آنها در یخچال بطور معمول دو ماه دوام خواهند آورد.
پیاز کامل اگر در محیطی خنک با تهویه مناسب و خشک نگهداری شود، ماندگاری آن می تواند سه یا حتی شش ماه ادامه داشته باشد مشروط بر این که خود پیاز خشک، سفت با پوست سالم و بدون جوانه باشد.
به گزارش هلت لاین، در صورت نگهداری در فریزر در دمای صفر یا زیر صفر، پیاز منجمد باید ظرف هشت ماه مصرف شود.
منبع: دكتر میوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب