5 ماده غذایی برای کمک به جلوگیری از سرطان پوست
به گزارش دکتر میوه، برای محفوظ ماندن در مقابل خطرات اشعه ماوراء بنفش، لازم است از کرم های ضدآفتاب استفاده گردد اما این همه ماجرا نیست؛ اضافه کردن بعضی از انتخابهای غذایی به رژیم روزانه، علاوه بر کرم های ضد آفتاب، سدی در مقابل مبتلا شدن به سرطان کشنده پوست است.
به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، سرطان پوست، یکی از شایع ترین نوع سرطان ها است که رشد غیرطبیعی سلول های پوستی را شامل می شود و اغلب در پوست هایی که در معرض آفتاب هستند، ایجاد می شود. اما این فرم رایج سرطان می تواند در مناطقی از پوست شما که معمولاً در معرض نور آفتاب نیست هم رخ دهد. با اجتناب از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) میتوان خطر مبتلا شدن به سرطان پوست را کم کرد، اما این تنها راه کاهش خطر نیست.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذیل می تواند در جلوگیری از مبتلا شدن به این نوع سرطان کمک کننده باشد:
_ فیبرها: برای در امان ماندن از سرطان پوست سهم کمی به مواد غذایی چرب (چربی های ناسالم) اختصاص دهید و تا جایی که می توانید فیبرهای غذایی مصرف کنید. فیبرها سبب می شوند که روده ها با سرعت بیشتری از شَر توکسین های سرطان زا خلاص شوند. در این صورت این توکسین ها یا همان سموم بدن انباشته نمی شوند و نمی تواند مدت زمان طولانی در ارگان های حیاتی بدن تلنبار شوند. خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر مثل میوه و سبزیجات تازه و دانه های کامل کمک بیشتری به جلوگیری از ملانوم (سرطان پوست) می کند.
_ چای سبز: نتایج پژوهش های مختلف نشان داده است مصرف چای سبز بخصوص زمانی که به آن لیموترش اضافه کرده باشید، از مبتلا شدن به سرطان پوست پیشگیری می کند. افرادی که به صورت مرتب چای سبز یا چای سیاه می نوشند، یعنی روزانه حداقل دو فنجان، شانس بیشتری برای دور ماندن از سرطان پوست دارند. کلا چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که جلوی پیشرفت سلول های سرطان زا را می گیرد.
_ گوجه فرنگی: گوجه فرنگی محافظ شما در مقابل مبتلا شدن به سرطان پوست است و تحقیقات نشان داده لیکوپن موجود در آن، آنتی اکسیدانی است که از شما در مقابل اثرات مخربUV محافظت می کند. البته فراموش نکنید که محصولات گوجه فرنگی همچون رب و سس گوجه فرنگی بعلاوه کچاپ، سرطان زا هستند. نتایج پژوهشها نشان داده است مصرف روزانه پوره گوجه فرنگی مقاومت پوست در مقابل اشعه های ماورای بنفش را ۳۰ درصد بالا می برد. از سوی دیگر مصرف این ماده غذایی مفید میزان کلاژن را هم بالا می برد.
_ قهوه: تحقیقات نشان داده که قهوه نه تنها سبب افزایش انرژی در طول روز می شود، بلکه از پوست هم به واسطه خاصیت آنتی اکسیدانی اش محافظت می کند و سلول های پوست که در نتیجه آفتاب صدمه دیده اند را پیش از اینکه سرطانی شوند، از بین می برد. طبق نتایج به دست آمده مصرف هر فنجان قهوه احتمال مبتلا شدن به ملانوما را کمتر می کند. این تحقیق نشان داده است که مصرف روزی ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز احتمال بروز این سرطان را ۲۰ درصد می کاهد.
_ فلفل: فلفل ها حاوی ترکیبات شیمیایی خاصی به نام کپسایسین هستند. طعم تند این مواد غذایی هم مدیون همین ترکیبات شیمیایی است. زمانی که این ترکیبات وارد سلول های سرطانی پوست می شوند آغاز به از بین بردن آنها می کنند. در واقع فلفل ها بخصوص انواع تند آن سلول های سرطان زا را به کشتن می دهند. برای همین اگر شما عاشق غذاهای تند و فلفل هستید شانس بیشتری برای جلوگیری از سرطان پوست دارید. بعلاوه نتایج پژوهشها نشان داده است سبزیجات دیگری مانند پیاز و بروکلی هم به نابودی سلول های سرطانی کمک می کنند. اگر فلفل دوست ندارید پیاز و بروکلی میل کنید.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب