چرت زدن پس از افطار می تواند موجب رفلاکس معده شود

چرت زدن پس از افطار می تواند موجب رفلاکس معده شود

دکتر میوه: خراسان رضوی دکتر مهمت سعید بوغداچی، متخصص داخلی و گوارش، هشدار داد که خوابیدن بلافاصله بعد از افطار ممکنست منجر به مشکلات رفلاکس معده شود.



به گزارش دیلی صباح، رفلاکس اسید که به عنوان بازگشت محتویات معده به مری به سبب شل شدن دریچه ورودی معده تعریف می شود، حدود ۲۰ درصد از جمعیت ترکیه را درگیر کرده است. این وضعیت موجب تحریک مری می شود، جایی که اسید و غذا از معده به سمت بالا حرکت می کند و سبب ایجاد احساس سوزش در قفسه سینه می شود.

خوردن بیش از اندازه و تند خوردن در طول افطار بعد از گرسنگی طولانی مدت در ماه رمضان نیز می تواند موجب خروج محتویات معده به نای شود. پرخوری و خصوصاً مصرف غذاهای چرب، تند و سرخ شده همچون عواملی هستند که موجب تحریک و تشدید رفلاکس می شوند.

چرت کوتاه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای دقیقا پس از افطار که یک عادت رایج در ماه رمضان است نیز می تواند موجب رفلاکس شود.

وی در مورد چگونگی پیش گیری از این مشکل ابتدا به این نکته اشاره نمود که روزه داری اثرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد. مطالعات علمی انجام شده در خارج از کشور حاکی از آنست که روزه داری متناوب عمر انسان را طولانی می کند و الان مردم بصورت داوطلبانه و متناوب روزه می گیرند.

بوغداچی با اشاره به این که بیماران روزه دار با مشکلات سیستم گوارشی در ماه رمضان بیشتر بدنبال مشاوره پزشکی هستند، اشاره کرد: پزشکان بیشتر با شکایات مربوط به التهاب معده و بیمارانی که به سبب سوزش سر دل، حالت تهوع و گاز معده در تحمل روند روزه داری خود مشکل دارند، مواجه می شوند.

وی اصرار کرد که رفلاکس یکی از شکایات مهمی است که در ماه رمضان با آن مواجه می شوند.

بوغداچی افزود: برای بیماران مبتلا به شکایات رفلاکس سفارش می شود، پیش از ماه رمضان آماده شوند، این روند را می توان با مصرف داروها در سحر و افطار در ماه رمضان قابل تحمل کرد. می توان از داروهای کاهنده اسید معده استفاده نمود. لازم است در طول این مدت غذاهای فیبردار کم شود چون اسید بیشتری آزاد می کنند و موجب لطمه بیشتر می شود.

وی اظهار داشت: پرخوری بعد از یک دوره طولانی گرسنگی موجب خواب آلودگی می شود.

بوغداچی با سفارش به این که نشستن در مکانی با نور مناسب بجای یک محیط کم نور، خواب آلودگی را می کاهد، عنوان کرد: بیمارانی که مشکلات سیستم گوارشی دارند، باید با یک متخصص مشورت کنند.





منبع:

1402/01/26
14:57:35
5.0 / 5
402
تگهای خبر: بیمار , پزشك , سلامت , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است