به گزارش دكتر میوه محققان دریافتند ریسك مبتلا شدن به اختلال اوتیسم در كودكان با استفاده از میكروبیوم های روده مادر در طول حاملگی قابل تعیین می باشد.
به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، برپایه یافته های جدید محققان امیدوارند بتوانند با اصلاح رژیم غذایی مادر یا مصرف پروبیوتیك های متداول از مبتلا شدن به اوتیسم در نوزاد پیشگیری كنند. تمامی این شیوه ها به احیاء موازنه سالم در میان میكروارگانیزم های كه در روده زندگی می كنند كمك می نمایند.
از اینرو محققان توانستند از این كشف برای پیشگیری از مبتلا شدن به اختلالات عصبی شبه اوتیسم در موش های آزمایشگاهی استفاده كنند.
آنها دریافتند این میكروب ها با مسدودكردن مولكول خاص التهابی تولیدشده با استفاده از سیستم ایمنی ریسك مبتلا شدن به چنین اختلالاتی را به نصف كم می كنند.
به گفته محققان، هدف قراردادن این مولكول موسوم به interleukin-۱۷a می تواند راهكاری احتمالی برای پیشگیری از اوتیسم در افراد باشد. اما در عین حال این روش می تواند به علت عوارض جانبی اش بسیار پیچیده باشد.
«جان لوكنز»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما تعیین كردیم كه میكروبیوم یك عامل اثرگذار مهم در تعیین صدمه پذیری در مقابل اختلالات شبه اوتیسم است، از اینرو می تواند یا میكروبیوم مادر را هدف قرار دهد یا این مولكول التهابی IL-۱۷a را.»
وی در ادامه می افزاید: «می توانیم از این مولكول IL-۱۷a بعنوان یك نشانگر برای تشخیص زودهنگام بیماری استفاده نماییم.»
به گفته لوكنز، «میكروبیوم در نحوه واكنش سیستم ایمنی نوزاد به عفونت یا جراحت یا استرس نقش بسیار مهمی دارد. اما میكروبیوم ناسالم در مادر می تواند باعث بروز مشكلاتی شود.»
وی می گوید: «میكروبیوم های ناسالم می تواند نوزاد متولدنشده را بسیار در مقابل اختلالات رشدعصبی صدمه پذیر نماید.»