تشخیص آنتی بیوتیك تقلبی تنها با یك كاغذ!
دكتر میوه: در كشورهای در حال توسعه، برخی شركت ها به صورت غیرقانونی آنتی بیوتیك های تقلبی تولید می كنند و متأسفانه همین كشورها هم فاقد تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای شناسایی این آنتی بیوتیك های تقلبی هستند.
به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، به همین منظور پژوهشگران "دانشگاه ایالتی كلرادو " (Colorado State University) با توسعه یك سیستم ساده كاغذی تا حدودی این مشكل را حل كرده اند.
پژوهشگران در ساخت این كاغذ از یك ماده شیمیایی خشك شده به نام "نیتروسفین" (nitrocefin ) همرا با یك آنزیم به نام "بتالاكتاماز" (beta-lactamase) استفاده كردند. از این كاغذ بر روی یك سیستم استفاده می گردد.
بتالاكتاماز آنزیم هایی هستند كه توسط بعضی باكتری ها تولید شده و سبب تخریب حلقه بتالاكتام موجود در آنتی بیوتیك های گروه بتالاكتام شامل پنی سیلین ها و سفالوسپورین ها می شوند. بتالاكتامازها حلقه β-lactam را هیدرولیز می كنند و بر مبنای عملكرد به چهار گروه تقسیم می شوند.
آنزیم مذكور به نیتروسفین متصل می گردد و با ترشح ماده شیمیایی سبب می گردد كه اگر آنتی بیوتیك تقلبی باشد، تغییر رنگ دهد.
پژوهشگران برای آزمایش یك آنتی بیوتیك، ابتدا آن را در آب حل كرده و سپس آن محلول را به كاغذ اضافه كردند.
اگر آنتی بیوتیك قوی و تقلبی نباشد، ماده شیمیایی نیتروسفین سبب تغییر رنگ آن نخواهد شد، اما در غیراینصورت نیتروسفین بر روی آنتی بیوتیك تاثیر خواهد گذاشت و رنگ آنتی بیوتیك به قرمز تبدیل خواهد شد.
كاربران می توانند توسط این دستگاه، تقلبی بودن آنتی بیوتیك ها را تنها در ۱۵ دقیقه تشخیص دهند.
این پژوهش توسط پروفسور "چاك هنری" (Chuck Henry) انجام شد.
این مطالعه در مجله ACS Sensors انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب