یافته جدید محققان؛
سرطان باعث پیری قلب می شود
به گزارش دکتر میوه امروزه بازماندگان از بیماری سرطان بیشتر از هر زمان دیگری زندگی می کنند، اما با بعضی از خطرات سلامت نظیر عوارض قلبی روبرو هستند.
به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، پیشرفت در تشخیص و درمان زودهنگام سرطان به این مفهوم است که بازماندگان سرطان عمر طولانی تری دارند، اما با این طول عمر تعداد زیادی از مشکلات سلامتی دیگر همچون افزایش ریسک بیماری های قلبی به وجود می آید.
سرطان و بیماری های قلبی عروقی دارای خیلی از عوامل خطر مشترک مانند چاقی و استعمال دخانیات هستند و علاوه بر این، خیلی از درمان های سرطان می توانند به قلب صدمه برسانند، در حالیکه انواع خاصی از سرطان خطر بیماری قلبی را بیشتر می کند.
مطالعه جدید مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها آمریکا نشان داده است قلب بازماندگان سرطان مرد بالغ بر ۸.۵ سال و قلب زنان بازمانده از سرطان ۶.۵ سال از سن واقعی شأن پیرتر است.
«سلیم هایک»، متخصص قلب و عروق در مرکز قلب و عروق میشیگان، در اینباره می گوید: «در دهه های گذشته ما شاهد انقلابی در سرطان درمانی هستیم که آنرا از یک بیماری مرگبار به یک بیماری مزمن تبدیل نموده است. درحالیکه این یک موفقیت بزرگ است و خیلی از بیماران از سرطان جان سالم به در می برند و فقط در اثر بیماری قلبی می میرند.»
مطالعه محققان شامل ۸۴۶، ۳۹۶ شرکت کننده در رده سنی ۳۰ تا ۷۴ سال بود که ۶۹، ۰۵۳ نفر از آنها بازمانده سرطان بودند. محققان هم سن طبیعی قلب و هم سن بیش از اندازه قلب را بررسی کردند. سن بیش از اندازه قلب، تفاوت بین سن قلب پیشبینی شده و سن واقعی است.
سن قلب پیشبینی شده، سنی است که در آن خطر تخمینی یک حادثه قلبی عروقی، طبیعی تلقی می شود. به قول محققان، اگر سن قلب شما از سن واقعی شما بیشتر است، در معرض خطر بیشتر یک واقعه قلبی عروقی هستید.
به عنوان مثال، اگر یک بیمار ۵۰ ساله با سن قلب ۶۵ سال وجود داشت، پس خطر واقعه قلبی عروقی در وی معادل یک فرد ۶۵ ساله با عوامل خطر طبیعی است.
برای تعیین سن پیشبینی شده قلب، محققان تلفیقی از عوامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی مانند سن، جنسیت، سیگار کشیدن و وجود دیابت و فشار خون بالا را بررسی کردند.
هایک در ادامه می افزاید: «دلیل این افزایش شدید سن قلب در بازماندگان مشخص نمی باشد، اما تصور می شود به علت التهاب مزمن یا سیستم ایمنی دائماً بیش فعال است که توسط سلول های سرطانی و سرطان درمانی ایجاد می شود و اغلب هم برای سلول های سرطانی و هم برای بافت طبیعی مضر است.»
این بدان معناست که بیماران مبتلا به سرطان برای کاهش خطر ابتلاء به بیماری های قلبی باید تلاش بیشتری در داشتن یک زندگی سالم داشته باشند.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب