مطالعات نشان می دهد؛
مصرف طولانی Paxlovid برای مبتلایان کووید طولانی بی فایده است
دکتر میوه: یک مطالعه جدید نشان میدهد که دوره طولانی مصرف داروی ضد ویروسی Paxlovid علایم طولانی کووید را در فرد کاهش نمی دهد.
به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران گزارش کردند افرادی که Paxlovid را به مدت ۱۵ روز- سه برابر زمانی که برای عفونت اولیه کووید تجویز شده است- مصرف کردند بهبودی بهتری در کووید طولانی مدت خود نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کردند، نداشتند.
دکتر «آپیندر سینگ» محقق ارشد و رییس بیماریهای عفونی در دانشگاه استنفورد، اظهار داشت: «در حالی که حالا درمان ها و شیوه های درمانی بهبود یافته ای برای کووید حاد وجود دارد، هیچ مورد تأییدیه از طرف سازمان غذا و دارو آمریکا برای کووید طولانی مدت وجود ندارد. مردم همچنان رنج می برند و موارد همچنان درحال افزایش است.»
تخمین زده می شود ۱۰ تا ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به کووید، به کووید طولانی مبتلا می شوند، مجموعه ای از علایم که به طور معمول سه ماه یا بیشتر بعد از عفونت اولیه فرد ظاهر می شود.
یک نظریه معتقد می باشد که کووید طولانی مدت ممکنست به سبب بقایای ویروسی که در بافت های عمیق فرد حتی بعد از پاکسازی عفونت باقی می ماند، رخ دهد.
سینگ اظهار داشت: «برخی از تحقیقات نشان می دهد که ذرات ویروسی و بقایای مولکولی می توانند مسئول علایم مداوم تعدادی از مبتلایان به کووید طولانی باشند. ما متوجه شدیم که اگر اینطور باشد، شاید درمان آنها با Paxlovid بتواند تعدادی از این علایم را تسکین دهد.»
بین نوامبر ۲۰۲۲ و سپتامبر ۲۰۲۳، پژوهشگران ۱۵۵ بیمار مبتلا به کووید طولانی را که بیش از ۱۶ ماه قبل به کووید آلوده شده بودند، انتخاب کردند. هر شرکت کننده حداقل دو مورد از شش علامت شایع کووید طولانی را گزارش کرده بود: خستگی، مه مغزی، تنگی نفس، بدن درد و علایم قلبی یا گوارشی.
نیمی از بیماران بطور تصادفی در یک دوره ۱۵ روزه Paxlovid و بقیه دارونما دریافت نمودند. بیماران در زمان ابتلاء به کووید، پنج روز از این داروی ضد ویروسی استفاده می نمایند.
محققان گزارش می دهند که در هفته ۱۰، تفاوت آماری مدلول داری در علایم بین دو گروه وجود نداشت.
با این حال، این کارآزمایی یک نتیجه مثبت داشت؛ نشان داد که مردم می توانند با خیال آسوده یک دوره طولانی از Paxlovid بهره گیرند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب