گزارش دكتر میوه؛

قزوین پایتخت پروژه های سلامت کشور

قزوین پایتخت پروژه های سلامت کشور

به گزارش دکتر میوه، عمر بالای بیمارستان ها و مراکز بهداشتی قزوین و همینطور پایین بودن سرانه تخت های بیمارستانی در استان از مهم ترین مواردی بود که در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها: با استقرار دولت سیزدهم و کوشش برای رفع نیازهای اساسی مردم، توجه به رفع نیازهای درمانی و حوزه سلامت مورد توجه مطالبه گران و دغدغه مندان در این استان بود.
وضعیت بد تخت های بیمارستانی و میانگین سنی بیمارستان های استان قزوین که به بیشتر از ۳۰ سال می رسید و حتی فعالیت بیمارستان هایی با عمر ساختمانی بیشتر از صدسال نگرانی ها را در این استان دوچندان کرده بود اما با آغاز به کار دولت سیزدهم و تحرکات این دولت در حوزه رفع نیازهای حوزه سلامت امیدها به بهبود وضعیت سلامت در استان افزایش پیدا کرد.
وضعیت مبهم بیمارستان شهدای آبیک، پروژه نیمه کاره بیمارستان قدیمی شهید رجایی، وضعیت کند پروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، چالش های بر سر راه ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و حتی عمر بیشتر از ۱۰۰ سال بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن چالش های جدی بود که در استان برای حوزه درمان بوجود آورده بود.
عمر بالای ۷۰ سال بیمارستان های قزوین
در کنار قدمت بالای ساختمان ها، در حوزه تخت های درمانی هم استان قزوین با چالش های جدی روبرو بود تا جایی که این استان در شروع دولت سیزدهم با داشتن ۱۴۴ تخت بیمارستانی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جایگاه خوبی در کشور قرار نداشت.
فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و همینطور نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس در ماه های ابتدایی شروع به کار دولت در گفت و گویی با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سازه بیمارستان های استان قزوین عمری بالای ۷۰ سال دارند اظهار نمود: ۷۰ درصد زیرساخت های درمانی استان قزوین فرسوده است و در حوزه تخت های بیمارستانی هم از متوسط کشوری پایین تر هستیم.
این نماینده مجلس اظهار داشت: ۸۰ درصد بیمارستان های استان قزوین هم به علت فرسودگی و ناایمن بودن در شرایط خطرناک هستند و باید پیش از بروز حوادث تلخ فکری جدی برای آنها بکنیم.

وضعیت نامطلوب تخت های بیمارستانی در استان قزوین
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در جریان بیستمین سفر استانی دولت به قزوین که ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ انجام شد با تاکید بر این که وضعیت تخت های بیمارستانی استان مطلوب نمی باشد، اظهار نمود: استان قزوین با هزار و ۳۸۸ تخت فعال بیمارستانی از میانگین کشوری پایین تر است.
وی که در شورای اداری استان قزوین سخن می گفت با اشاره به اینکه ساخت پروژه های بیمارستانی در استان، همینطور بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در دستور کار باید قرار بگیرد و تکمیل بیمارستان شهدای آبیک می تواند به تغییر و بهبود شرایط درمانی در استان قزوین کمک نماید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ضرورت اختصاص ۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل ۲۰ طرح بهداشتی و هزار میلیارد تومان برای تکمیل فاز اول بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و همینطور تأمین منابع دولتی و همینطور کمک خیرین برای ساخت بیمارستان شهدای آبیک اطلاع داده بود.
پس از انجام بیستمین سفر استانی دولت و حضور رئیس جمهور شهید در استان قزوین پروژه های درمانی در استان سرعت بیشتری به خود گرفت و روند کار تغییر نمود.

بهبود کمیت و کیفیت خدمات درمانی در دولت سیزدهم
عبدالله کشاورز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: استان قزوین از نظر تعداد تخت های بستری به نسبت جمعیت در قسمت های دولتی نسبت به میانگین کشوری عقب بود که با شروع دولت سیزدهم پروژه های نیمه کاره باقیمانده از دولت قبل و پروژه های جدیدی در دستور ساخت قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با آغاز به کار و راه اندازی تخت های بیمارستانی مانند ۷۰۰ تختخوابی، الحاقی بیمارستانی شهید رجایی و همینطور بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن شاهد بهبود این وضعیت و حتی پیشی گرفتن قزوین از میانگین کشوری خواهیم بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: با آغاز به کار این پروژه ها میزان دسترسی مردم به تخت های بیمارستانی و همینطور خدمات با کیفیت درمانی با تعرفه دولتی افزایش خواهد یافت.
روند مثبت پروژه های درمانی در استان قزوین
مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در شروع دولت سیزدهم استان قزوین شرایط مطلوبی در حوزه زیرساخت های درمانی نداشت، اظهار نمود: استان قزوین نه تنها در حوزه زیرساخت ها از لحاظ کمیت رتبه پایینی دارد از لحاظ کیفیت هم خیلی قدیمی و مستهلک است.
وی اضافه کرد: طرح توسعه بیمارستان شهید رجایی و ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی که امروز با نام بیمارستان شهید رئیسی آن می شناسیم پروژه های نیمه کاره در شروع دولت سیزدهم بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین بیان نمود: با شروع دولت سیزدهم برای این پروژه ها باید اقدام جدی می شد و پروژه های جدیدی هم ایجاد می شد.
وی خاطرنشان کرد: امروز وضعیت پروژه ها تغییر کرده به صورتی که پروژه ساختمان الحاقی شهید رجایی که خود یک بیمارستان جدید می تواند باشد قرار بود با حضور شهید رئیسی افتتاح شود اما بهرحال با شرایطی که در دولت بوجود آمده می تواند در سال جدید ایجاد شود.

رجحانی ضمن اشاره به وضعیت بیمارستان شهید ۷۰۰ تختخوابی که به نام شهید رئیسی نام گذاری شده است، افزود: این بیمارستان در شروع کار دولت یک اسکلت نیمه کاره بود که از ۹۵ شروع شده بود اما به علت نداشتن منابع متوقف شده بود.
وی اظهار داشت: در مسافرت رئیس جمهور منابع آن تأمین شد و این در حالیست منابع دولتی کفاف این بیمارستان را نمی داد و از محل مولدسازی منابع آن تأمین شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین افزود: در تیرماه اسکلت بیمارستان شهید رجایی تکمیل می شود و حتی پیمانکار خوبی هم برای ادامه کار تعیین شده و همین حالا درحال تجهیز کارگاه است.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی ما این بود که تا پایان دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۴ فاز یک بیمارستان به بهره برداری برسد، اظهار نمود: دولت بعدی اگر عزم جدی در توسعه فضاهای درمانی داشته باشد می تواند در ۱۴۰۴ فاز نخست آنرا افتتاح کند.
رجحانی افزود: عمده منابع این بیمارستان از مولدسازی در استان تأمین شده و مدیریت ارشد استان دیگر دغدغه منابع مالی برای ساخت این بیمارستان را نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: اتفاق دیگری که در فضای درمانی استان قزوین افتاد تغییر وضعیت بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن بود که عمری صدساله داشته و مستهلک ترین ساختمان بیمارستانی استان بود و باید ساختمان آن تغییر می کرد.
این مسؤول افزود: فضای دیگری برای این بیمارستان تأمین شده و هم اکنون درحال مناسب سازی است و بزودی شاهد افتتاح این ساختمان خواهیم بود.
وی بیان نمود: بیمارستان شهدای آبیک یکی از نیازهای اصلی شهرستان آبیک است که در این دولت هم کار آن شروع شده و با کمک خیرین در حال انجام می باشد.
رجحانی تصریح کرد: بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی بخش خصوصی هم باید در استان ساخت آن شروع می شد که به چالش هایی برخورد و نگرانی های زیادی نسبت به آن وجود داشت اما معتقد بودیم این چالش ها نباید مانع ساخت بیمارستان شود.
وی با اشاره به اینکه ساخت این بیمارستان برای مردم استان قزوین مزیت های زیادی داشت، اظهار داشت: ۶۰ درصد این بیمارستان باید با تعرفه دولتی به مردم خدمات عرضه نماید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به اینکه این بیمارستان کاربری گردشگر درمانی داشت و قرار بود توریستهای خارجی از کشورهای همسایه وارد استان شوند، اظهار داشت: از طرفی شرکت سازنده قرار بود در کنار این بیمارستان یک هتل ۵ ستاره هم بسازد که کار بزرگی به حساب می آید.
وی تاکید کرد: این پروژه هم هم اکنون در مراحلی قرار گرفته که کلنگ آن در یکی ماه آینده می تواند به زمین بخورد و با عنایت به منابع بانکی این پروژه امیدواریم کار با سرعت خوبی پیش برود.
لزوم تلاش دولت چهاردهم برای تکمیل پروژه های عمرانی حوزه سلامت
به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر دولت سیزدهم گام مهمی در رفع نیازهای درمانی استان قزوین برداشت و به نظر می آید دولت چهاردهم هم با ادامه این مسیر و استمرار خدمت رسانی در این عرصه گام مهمی در تأمین نیازهای درمانی استان قزوین خواهد برداشت.
این در حالیست که پروژه های فعلی در شرایط خوبی به سر می برند و با یک اراده و دغدغه جدی و کوشش برای تکمیل همین پروژه ها کارهای ماندگاری در استان قزوین صورت خواهد گرفت.

1403/04/28
13:07:04
5.0 / 5
324
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است