در گفت وگو با ایسنا تشریح شد

نكاتی برای حفظ سلامتی در سفرهای تابستانی

نكاتی برای حفظ سلامتی در سفرهای تابستانی

دكتر میوه: با نزدیك شدن فصل تابستان، دور جدیدی از سفرها هم در كشور آغاز می شود، اما باید توجه كرد كه گرمای هوا در این فصل می تواند مشكلاتی را برای سلامتی مسافران بویژ بیماران به دنبال داشته باشد. ازاین رو بهتر است چند نكته ساده بهداشتی را رعایت نماییم تا خاطرات شادی را از سفر برای خود و عزیزانمان بسازیم.


دكتر غلامرضا معصومی در گفت وگو با ایسنا، چند سفارش بهداشتی را برای سفرهای تابستانی مطرح كرد و اظهار داشت: پیش از شروع سفر، برنامه مسافرت تان را تنظیم كنید و در این برنامه مدت زمان مسافرت، مسیر دقیق و توقف گاه های بین راه را مشخص كنید. بهتر است از وضعیت هوای مقصد و مسیر سفر هم اطلاع كافی داشته باشید و مراكز امدادرسانی را در طول مسیر شناسایی كنید. همینطور در صورت سفر به كشورهای دیگر، از وضعیت بهداشتی و غذایی آنجا اطلاعات كافی كسب كرده و در صورت نیاز واكسن بزنید.
وی با اشاره به اینكه پیش از ترك منزل یكبار دیگر وسایل مورد نیاز در طول سفر را بازبینی كنید، اضافه كرد: اگر با وسیله نقلیه شخصی مسافرت می كنید، آن را از لحاظ فنی كاملا بررسی كنید و نقایصش را برطرف كنید. همینطور لوازم یدكی و ایمنی ضروری و لوازم پرمصرف نظیر شمع، پلاتین، تسمه پروانه و لاستیك یدكی را به همراه ببرید و از مسافرت با خودروی معیوب به صورت جدی بپرهیزید. در عین حال برای پیشگیری از سوانح رانندگی، در زمانی كه مضطرب، ناراحت و خسته اید، رانندگی نكنید و اگر خواب آلوده هستید، خودروی خویش را در محل مناسبی نگه دارید و استراحت كنید.
معصومی ادامه داد: در هنگام بروز حادثه، آرامش خویش را حفظ كنید، چون اگر با عجله و شتاب تصمیم بگیرید، مشكلات را بیشتر خواهید كرد. تا حد امكان در صورت نیاز به توقف، از توقفگاه های تعبیه شده در خلال مسیر بهره برده و در توقف های اضطراری هم موارد ایمنی لازم را رعایت كنید. همینطور دقت كنید افرادی كه دارای شرایط خاصی هستند، باید در طول سفرشان از دستورهای ویژهای پیروی كنند. مثلاً سفرهای هوایی برای زنان آبستن در اواخر حاملگی ممنوع می باشد. همینطور افراد مبتلا به نارسایی قلبی و یا لخته شدن خون باید پرواز كوتاهی داشته باشند و از نشستن طولانی مدت خودداری كنند. بیماران مبتلا به آسم و یا سایر بیماری های ریوی هم باید اقامت خویش را در شهرهای آلوده و یا مرتفع محدود كنند. در هر صورت، اگر شرایط جسمی و روحی خاصی دارید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، حتما درباره نحوه مسافرت با پزشك خود مشورت كنید.
وی با اشاره به اینكه همیشه توجه داشته باشید كه كودكان نسبت به تغییر شرایط محیط حساس تر هستند، اظهار داشت: ازاین رو نسبت به كودكان در طول سفر توجه بیشتری داشته باشید و دست های خود و كودكان را مرتبا با آب و صابون بشویید. در عین حال آب و غذای كافی به همراه داشته باشید و تا جای ممكن در طول مسافرت، غذا را برای مصرف یك وعده غذایی تهیه كنید. در هر صورت باقی مانده غذا را در ظرف سربسته و در مكان سرد نگهداری كنید و پیش از مصرف غذای باقیمانده آن را به مدت كافی حرارت دهید. اگر مجبور به صرف غذا در اغذیه فروشی ها و رستوران های بین راه هستید، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید در غیر این صورت از مصرف غذا در اماكن غیربهداشتی خودداری كنید.
معصومی با تاكید بر اینكه تلاش كنید از غذاهای بسته بندی شده استفاده كنید، اظهار داشت: كنسروها را پیش از مصرف حتما ۲۰ دقیقه بجوشانید، از خرید قوطی های كنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا دارای نشتی خودداری كنید، در خلال مسافرت از مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه همچون خامه، كره، پنیر و كشك غیرپاستوریزه خودداری كنید، اگر در مسافرت مجبور به استفاده از شیرخام غیر پاستوریزه شدید، حتما آن را جوشانده و ۱۰ دقیقه در حال جوش به هم بزنید.
این متخصص طب اورژانس با اشاره به اینكه در سفر حتما از آب آشامیدنی سالم استفاده كنید، اضافه كرد: در صورتی كه از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید باید آن را جوشانده و سپس مصرف كنید. برای پیشگیری از اسهال در مسافرت از مصرف غذا در رستوران های غیربهداشتی بپرهیزید و در تهیه و مصرف غذا و میوه نكات بهداشتی را به دقت رعایت كنید. در صورت مبتلا شدن به اسهال در مسافرت بكوشید مایعات بیشتری مصرف كنید و از مصرف خودسرانه داروها خودداری كنید. چون عوارض آن ها زیاد است و اثری در كاهش دوره اسهال ندارند.
معصومی تصریح كرد: برای جلوگیری از رشد باكتری در مواد غذایی، هنگام مصرف غذاهای گرم آنها را در دمای بالای ۶۰ درجه سانتی گراد حرارت داده و سپس مصرف كنید. غذاهای سرد را هم در دمای كمتر از چهار درجه سانتی گراد نگهدارید. همینطور توجه كنید كه غذاهای خام و نیم پز ممكن است آلوده به عوامل عفونی باشند، ازاین رو در مسافرت از مصرف آنها بپرهیزید. علاوه بر این از مصرف مواد غذایی، بخصوص نوشیدنی های دستفروشان در مسافرت بپرهیزید.
وی با اشاره به اینكه از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر در طول زندگی خود دچار بیماری مسافرت می شوند، ادامه داد: این بیماری كه در كودكان شایع تر است، باعث تهوع، استفراغ و سردرد در افراد حساس می گردد. اگر در حین سفر به بیماری مسافرت دچار شدید، تلاش كنید در طول نشستن در وسایل نقلیه كاملا به صندلی تكیه داده و صندلی را به حالت نیمه خوابیده درآورید. بهتر است در قسمتی از وسیله نقلیه بنشینید كه كمترین تكان را دارد و از درون خودرو به مناظر نگاه نكنید و یا اگر در قایق یا كشتی هستید به موج ها ننگرید و فقط به افق چشم بدوزید. تلاش كنید از شب پیش از مسافرت كمتر غذا و نوشیدنی بخورید و در طول راه هم شكم خویش را سبك نگاه دارید. تلاش كنید در مسافرت یك كیف مخصوص وسایل و اقلام بهداشتی به همراه داشته باشید. در این كیف كارت یا دفترچه بیمه خدمات درمانی خود و همسفران تان و آخرین نسخه های پزشكی تان را قرار دهید. بیماران قلبی هم هنگام مسافرت آخرین نوار قلب و نسخه خویش را همراه داشته باشند. اگر داروهایی را به صورت مرتب مصرف می كنید، به مقدار كافی آن ها را به همراه ببرید.
معصومی همینطور اظهار داشت: اگر مبتلا به آسم، حساسیت، تشنج صرعی، بیماری های قلبی، بیماری قند یا بیماری های خاص دیگری هستید، هنگام مسافرت برچسب هشداردهنده روی پیراهن، گردن بند یا مچ بند داشته باشید. در مسافرت مقداری داروهای اولیه مانند مسكن های ساده، پماد سوختگی، قرص مسافرت، محلول های ضدعفونی و وسایل پانسمان در كیف بهداشتی خود همراه ببرید. در مسافرت به مناطق گرم و پیاده روی در زیر نور خورشید، حتما خویش را بپوشانید تا از مبتلا شدن به آفتاب سوختگی پیشگیری شود. از كرم های ضد آفتاب مناسب استفاده كنید و هنگام مسافرت در كیف بهداشتی خود نام ونشانی نزدیك ترین اقوام و آشنایان خویش را بگذارید. همینطور در صورت مبتلا شدن به بیماری های خاص در یك دفترچه نوع بیماری و وضعیت خود، داروهای مصرفی و مدت مبتلا شدن به بیماری را بنویسید. افراد دیابتی هم مراقب باشند. زیرا در طول سفر به علت تغییرات منطقه ای و نوع غذای متفاوت، حفظ قند خون در مقدار طبیعی مشكل خواهد بود. همینطور پیش از سفر تعداد بیشتری از قرص های خویش را بردارند. برای این كه قند خون را در حد نرمال نگه دارند هم فاصله بین خوردن غذا و داروهایشان را كم كنید.
وی ادامه داد: بیماران دیابتی باید در سفر بیشتر از مواقع عادی قند خون خویش را اندازه بگیرند و داروهای خویش را در ظرف ضد آب بسته بندی كند.
معصومی با اشاره به اینكه شرایط نگهداری داروها را بر مبنای بروشور آنها رعایت كنید، اظهار داشت: غذاهای باقیمانده را سریعا در یخچال قرار دهید. از نگهداری غذا در فضای اتاق بیش از دو ساعت خودداری كنید. غذاهای پخته و خام را در قفسه های جدا از هم در یخچال قرار دهید. گوشت قرمز را در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد كاملا پخته و سپس مصرف كنید و گوشت ماكیان را هم در دمای۷۳ درجه سانتی گراد پخته میل كنید.



1397/03/15
15:08:29
5.0 / 5
4648
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است