یافته مطالعات محقق ایرانی؛
ارتباط سروصدا با افزایش ریسك حمله قلبی
دكتر میوه: مطالعه مقدماتی نشان داده است قرارگیری در معرض سروصداهای زیست محیطی باعث افزایش ریسك حملات قلبی و سكته می گردد.
به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، به قول محققان بیمارستان دولتی ماساچوست آمریكا، سروصدا می تواند باعث تشدید فعالیت منطقه مغزی درگیر در واكنش استرس و در نتیجه افزایش التهاب عروق خونی شود.
یافته ها نشان داده است افرادی كه به شدت در معرض سروصداهای مزمن قرار دارند، نظیر سروصداهای ناشی از فرودگاه و بزرگراه، با افزایش ریسك مبتلا شدن به مشكلات قلبی-عروقی نظیر حملات قلبی و سكته ها روبرو هستند.
«آذر رادفر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد نشان داده است بین سروصداهای پیرامونی و بیماری قلبی-عروقی ارتباط وجود دارد، اما مكانیسم های فیزیولوژیكی پشت آن همچنان نامعلوم هستند.»
وی در ادامه می افزاید: «یافته های ما چشم انداز مهمی را در مورد بیولوژی مربوط به این پدیده نشان می دهند.»
محققان در این مطالعه، رابطه بین قرارگیری در معرض سروصدا و حوادث مهم قلبی-عروقی را در میان ۴۹۹ فرد سالم با میانگین سنی ۵۶ سال بررسی كردند.
با استفاده از تصویربرداری های PET و CT، دانشمندان فعالیت آمیگدالا را ارزیابی كردند. آمیگدالا منطقه مغزی دخیل در تنظیم استرس و واكنش های هیجانی است.
محققان همینطور گزارشات پزشكی شركت كنندگان را پس از مطالعه اولیه تصاویر بررسی كردند.
از بین ۴۹۹ شركت كننده، ۴۰ شركت كننده در طول ۵ سال اولیه دچار حادثه قلبی-عروقی مثل حمله قلبی یا سكته شدند. محققان آدرس محل زندگی و میزان سروصدا اطراف شان را ارزیابی كردند.
نتایج نشان داد افراد در معرض بالاترین میزان سروصدا با فعالیت بیشتر آمیگدالا و التهاب بیشتر در عروق خونی شان روبرو بودند. این افراد همینطور سه برابر بیشتر در معرض ریسك حمله قلبی یا سكته قرار داشتند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب