گزارش دكتر میوه به نقل از مهر؛

بخشنامه ای كه سبب رونق لوازم آرایشی قاچاق می شود

بخشنامه ای كه سبب رونق لوازم آرایشی قاچاق می شود

به گزارش دكتر میوه وزارت صمت، با ابلاغ بخشنامه ای از واردات رسمی محصولات آرایشی و بهداشتی جلوگیری كرده و این امر سبب می شود محصولات قاچاق و تقلبی بیشتر از پیش وارد بازار كشور شود.



به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، تقاضا جهت استفاده از محصولات بهداشتی و آرایشی در جامعه را نمی توان با ممنوعیت واردات رسمی محدود ساخت. بلكه این قبیل تصمیمات نه تنها در جهت پشتیبانی از رونق تولید تلقی نمی گردد، كه حتی سبب كاهش درآمد دولت از محل دریافت گمركی و…، از واردات رسمی شده و همینطور به افزایش قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی دامن می زند.
وزارت صمت، در تازه ترین اقدام در حوزه كالاهای آرایشی و بهداشتی، تصمیم گرفته از واردات این قبیل محصولات به كشور جلوگیری كند. این در شرایطی است كه سهم تولید داخل از مصرف این قبیل محصولات در كشور، كمتر از ۲۰ درصد است. این موضوعی است كه در جلسه روزهای پایانی انجمن تولید كنندگان و وارد كنندگان لوازم بهداشتی و آرایشی با مسئولان وزارت صمت، مطرح شده و قرار بر این شد كه آن بخش از نیاز كشور كه در داخل تولید نمی گردد، به صورت واردات رسمی و از راه ارز آزاد، تأمین شود.
تهدید سلامت مردم با مصرف محصولات تقلبی و قاچاق
بررسی ها نشان داده است كه هم اكنون حجم زیادی از محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در بازار كشور، از راه قاچاق وارد و مصرف می شود. این در شرایطی است كه هیچ گونه تضمین و اعتمادی به سلامت این گونه محصولات نیست و مصرف آنها می تواند در دراز مدت، منجر به بروز انواع بیماری های پوستی و سرطان ها شود.
بررسی ها نشان داده است كه هم اكنون حجم زیادی از محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در بازار كشور، از راه قاچاق وارد و مصرف می شود با نگاهی به بازار لوازم آرایشی و بهداشتی در كشور، مشاهده می نماییم كه امروزه حجم زیادی از این محصولات تقلبی و قاچاق در اماكن عمومی، مترو، دستفروشی ها و حتی برخی مغازه ها و فروشگاه ها به وفور یافت می شود. قیمت ارزان این محصولات تقلبی و قاچاق، تنها انگیزه برای خرید آنهاست. در حالیكه نمی توان به كیفیت و سلامت این محصولات تقلبی و قاچاق اطمینان داشت.
حمید مقیمی رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، به این مورد اشاره نمود و اظهار داشت: محصولات آرایشی قاچاق و تقلبی با استفاده از مواد شیمیایی خطرناك تهیه می شود، به صورتی كه در آنها سرب، دوده صنعتی، آرسنیك و…، وجود دارد.
وی اضافه كرد: مگر می توان یك مداد چشم كه بیشترین مصرف لوازم آرایشی خانم ها است، با قیمت دو هزار تومان به فروش برسد. در حالیكه تولید این محصول آرایشی با این قیمت، امكان پذیر نیست. مگر اینكه در تولید آن از مواد بی كیفیت استفاده شده باشد. همین طور، رژ لب كه یكی دیگر از محصولات آرایشی خانم ها بود و مصرف زیادی دارد، با قیمت هایی در مترو و اماكن عمومی عرضه می شود كه به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد.
مقیمی افزود: هم اكنون بیشترین حجم محصولات آرایشی موجود در بازار كشور، از راه قاچاق تأمین می شود و این زنگ خطری برای اقتصاد كشور و سلامت جامعه است. زیرا، واردات قاچاق این محصولات، هیچ درآمدی برای دولت ندارد و در عین حال، سلامت مصرف كنندگان را تهدید می كند.
واردات قاچاق این محصولات، هیچ درآمدی برای دولت ندارد و در عین حال، سلامت مصرف كنندگان را تهدید می كند یكی از مواد خطرناك شیمیایی كه در محصولات آرایشی قاچاق و تقلبی، كاربرد زیادی دارد، «پارابن» است. این ماده شیمیایی می تواند فعالیت های غددی را كمی مختل كند یعنی به عبارت ساده تر می تواند وضعیت هورمون ها را در بدن به هم بزند. این ماده شیمیایی خطرناك، به صورت وسیعی در مواد آرایشی استفاده می شود و در واقع یك ماده نگهدارنده است كه از رشد میكروب ها جلوگیری می كند، این ماده همینطور در ریمل، كرم های صورت، ضدآفتاب ها، دئودورانت ها و…، وجود دارد.
وجود مواد سرطانزا
ماده «بوتیل هیدروكسی» كه روی برچسب محصول آرایشی شما به صورت (Butylated Hydroxyanisole) نوشته می شود بعنوان یك ماده نگهدارنده شناخته می شود اما مؤسسه ملی سم شناسی آمریكا اعلام نموده است كه این ماده می تواند در انسان ها منجر به سرطان شود اما متأسفانه در خیلی از مواد آرایشی و بهداشتی مثل رژ لب و مداد چشم این ماده وجود دارد.
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، حجم واردات رسمی محصولات آرایشی و بهداشتی به كشور در سال گذشته، ۱۰۸ میلیون یورو بوده كه به استفاده از «ارز متقاضی» وارد كنندگان تأمین شده است.
مقیمی اضافه كرد: به نظر نمی رسد كه این مقدار ارز كه آن هم توسط خود واردكنندگان تأمین شده است، بتواند مشكلی برای بازار ارزی كشور ایجاد كند. در حالیكه گردش مالی بازار محصولات آرایشی و بهداشتی كشور، رقمی در حدود سه میلیارد دلار است.
وی افزود: توان تولید داخل برای تأمین بازار مصرفی كشور خیلی اندك و محدود است، به صورتی كه خود تولید كنندگان به این مورد اذعان داشته و موافق واردات رسمی آن بخش از محصولاتی هستند كه در داخل تولید نمی گردد.
مقیمی اظهار داشت: ممنوعیت واردات رسمی محصولات آرایشی و بهداشتی به كشور، نمی تواند نیاز مصرف كننده را سركوب كند، بلكه آنها را به سمت خرید و مصرف محصولات قاچاق و تقلبی سوق می دهد. در حالیكه همگان خوب می دانیم در تولید و ساخت محصولات قاچاق و تقلبی، از انواع مواد شیمیایی خطرناك استفاده می شود كه سلامت مردم را تهدید می كند.
انتقاد از بخشنامه وزیر صمت
وی با انتقاد از بخشنامه وزارت صمت در خصوص ممنوعیت واردات رسمی محصولات آرایشی و بهداشتی، اضافه كرد: در نامه ای كه بنده به وزیر صمت نوشته ام، یادآور شده ام كه این بخشنامه منجر به تعطیلی ۲۰۰ بنگاه تجاری و بیكاری ۷۰ هزار نفر شاغل در این عرصه خواهد شد. در حالیكه در سال رونق تولید قرار داریم، بیكاری این تعداد از افراد شاغل كه هر كدام سرپرست خانواده ای هستند، توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
درخواست از رئیس دستگاه قضا
مقیمی، همینطور از ارسال نامه ای به رئیس قوه قضائیه اطلاع داد و اظهار داشت: در این نامه خطاب به رئیس دستگاه قضا نوشته ام كه واردات رسمی این كالاها بدون احتیاج به ارز دولتی انجام می شود و هیچ گونه ارز بری ندارد. اما، ممنوعیت واردات رسمی این محصولات، علاوه بر اینكه منجر به كاهش درآمد دولت از راه عوارض گمركی، مالیات بر ارزش افزوده و…، می شود، می تواند سلامت مصرف كنندگان این محصولات را به شدت تهدید كند.
رئیس هیئت مدیره انجمن واردكنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، تصریح كرد: به نظر می آید برخی بخشنامه های دولتی نه تنها منفعتی برای نظام ندارد، می تواند صدمه ها و صدمات فراوانی هم به دنبال داشته باشد كه به صورت مستند در نامه ام به رئیس قوه قضائیه، آنها را مطرح كرده ام.

1398/03/11
15:54:04
5.0 / 5
4526
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است