وزیر بهداشت اعلام كرد

پیوند عضو در ایران با حداقل هزینه، محدودیت مالی برای تولید دو واكسن

پیوند عضو در ایران با حداقل هزینه، محدودیت مالی برای تولید دو واكسن

به گزارش دكتر میوه وزیر بهداشت با بیان این كه ما هم در حوزه اقدامات كم هزینه سلامت اقدام می نماییم و هم كارهای پر هزینه این حوزه را پیش می بریم، در عین حال درباره انجام اعمال پیوند عضو در ایران، اظهار داشت: حداقل هزینه پیوند در ارزان ترین كشورها ۱۰۰ هزار دلار است، اما این كار در ایران با حداقل هزینه انجام می شود.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در همایش بزرگداشت روز جهانی اهدا كنندگان سلول های بنیادی خونساز با اشاره به یاد و خاطره مادر مرحومش اظهار داشت: زمانی كه می خواستم مسئولیت وزارت بهداشت را بپذیریم از این كار پرهیز می كردم و به مادرم گفتم اگر این مسئولیت را بپذیریم از دیدن شما در آخر هفته ها محروم می شوم، اما مادرم گفت من تو را برای مردم تربیت كردم نه برای خودم و تلاش كن كه بیشتر به مردم سر بزنی.
وی اضافه كرد: باید بپرسیم كه چه شد كه پس از انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی در حوزه سلامت داشتیم؛ چه در افزایش پوشش واكسیناسیون چه در توسعه زیرساخت های شبكه بهداشتی درمانی و چه در كاهش مرگ و میر گروه های صدمه پذیر و چه امروز در عرصه پیوند عضو. باید پرسیم كه چه چیزی سبب شد ما به این نقطه برسیم؟ پاسخش فقط عشق است. چرا مادری قبول می كند كه قلب فرزندش را جدا كنند و در سینه كسی بگذارند كه نمی شناسند؛ چرا كسی قبول می كند خون یا سلول بنیادی اش را به فردی دیگر اهدا كنند. همه این ها به علت عشق است. عشق درون مایه همه گذشت ها و بزرگی منش های جهان است.
مشكلی پولی وزارت بهداشت برای افزودن دو واكسن جدید به برنامه واكسیناسیون كشورینمكی با بیان این كه گرچه ما در زمینه مسائل كم هزینه نظام سلامت اولویت هایی داریم كه شاید بر جای مانده است، اظهار داشت: به صورتی كه ما هنوز واكسن های روتاویروس و پنوموكوك را به علت محدودیت منابع نتوانستیم به شبكه واكسیناسیون اضافه نماییم و تولید آنرا در انستیتو پاستور به سختی دنبال می كنیم؛ اما بعنوان یك كشور در حال توسعه كه با محدودیت منابع مواجه می باشد كارهای پرهزینه و گران قیمت را رها نكرده ایم. ازاین رو هم در جنبه های كم هزینه و پر فایده و هم در موارد پرهزینه گام برداشته ایم. ما در این زمینه یكی از نادر كشورهای جهان هستیم.
پیوند عضو در ایران با حداقل هزینهوی تصریح كرد: بعنوان مثال پیوند عضو كاری پر هزینه است و همه كشورها به سمت آن حركت نمی كنند، اما همین حالا در شیراز یكی از مراكز مهم پیوند كبد را در منطقه داریم كه بیماران از كل جهان و حتی از كشورهای اروپایی هم به آن رجوع می كنند؛ چون كه حداقل هزینه پیوند در ارزان ترین كشورها ۱۰۰ هزار دلار است، اما این كار در ایران با حداقل هزینه انجام می شود. پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی هم از مواردی است كه در كشور وجود دارد و می تواند بعنوان علاج كننده اصلی در خیلی از بیماری ها نقش ایفا كند و ما در وزارت بهداشت علاوه بر تامین هزینه های آن و كمك به بیمه ها در پذیرش هزینه، تلاش می نماییم كه بتوانیم این زیرساخت را بعنوان یك حركت بزرگ علمی در كشور توسعه دهیم.
همه فواید بانك سلول های بنیادیوزیر بهداشت با اشاره به شبكه ملی اهدا كنندگان سلول های بنیادی كه در كشور به راه افتاده است، اظهار داشت: این بانك فقط در پیوند مغز استخوان به ما كمك نمی كند بلكه به ما كمك می نماید تا خیلی از گره های نظام سلامت را بگشاییم. ما امروز نمی دانیم كه كدام بیماری ها در كشور ما با كدام HLA ارتباط دارند. این بانك در یافتن پاسخ به ما كمك خواهد نمود. ما امروز نمی دانیم كدام HLA به درمان خاص پاسخ می دهد و با كمك این بانك می توانیم این مورد را دریابیم و متوجه شویم كه كدام بیمار به كدام دارو پاسخ می دهد. همینطور این بانك به ما كمك می نماید كه پاسخ دهندگان درست به داروهای گران قیمت را بشناسیم. ازاین رو امیدواریم بتوانیم در این راستا به یكدیگر كمك نماییم. ما هم در وزارت بهداشت از این حركت حمایت كرده و آنرا دنبال می نماییم.
به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم و با حضور در جمع خبرنگاران هم درباره توسعه مراكز پذیرنده سلول های بنیادی هم اظهار داشت: مراكزی كه می خواهند سلول های بنیادی را دریافت نمایند باید یك سری امكانات كاملا حرفه ای برای انجام مراحل تشخیصی و غیره داشته باشند و باید كاملا حرفه ای عمل كرده وبه امكانات خاص مجهز باشند. ازاین رو توسعه بیش از اندازه این مراكز امكان دارد عوارضی را به دنبال داشته باشد.
تلاش برای توسعه مراكز پذیره نویسی سلول های بنیادیوی اضافه كرد: البته ما درصدد هستیم تا مراكز پذیره نویسی را در تمام ۳۱ استان كشور داشته باشیم و سیاست وزارت بهداشت این است كه با توسعه مراكز دریافت سلول های بنیادی بتوانیم این حوزه را تقویت و حمایت نماییم.
نمكی تصریح كرد: برای این مورد باید با كمك مردم، سمن ها و خیرین و هنرمندان فرهنگسازی شود. ما هم در وزارت بهداشت با امكاناتی كه داریم تلاش می نماییم تا دانشگاه های علوم پزشكی با اطلاع رسانی بیشتر، مردم را در جریان این اقدامات قرار دهند.
وی درباره هزینه های پیوند سلول های بنیادی اظهار داشت: هزینه های پیوند معمولا در دنیا بالاست و در كشور ما نه فقط در فرایند انجام پیوند، بلكه در مراحل بعدی و داروهای گران قیمتی كه بیماران پیوندی نیاز دارند، هزینه های بالیای را تقبل می نماییم. البته ما همه این هزینه ها را تحت پوشش بیمه بردیم و برای بیمار دریافت كننده پیوند به مراتب ارزان درمی آید كه اصلا با سایر كشورهای جهان مقابل مقایسه نیست.
به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، همینطور در این مراسم هنرمندانی مانند داریوش ارجمند، سام درخشانی، سیاوش طهمورث، فخر الدین صدیق شریف و غیره حضور داشتند و هر یك دقایقی را با حضار سخن گفتند.
در این مراسم داریوش ارجمند در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: شك ندارم كه مردم ایران در این راه هم كمك می كنند؛ مانند كسانی كه سال ها پیش به جبهه رفتند و به مملكت شان خدمت كردند.



1398/07/07
19:09:53
5.0 / 5
4186
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است