سرمایه گذاری نكردن در زمینه پیشگیری عامل اصلی بروز بیماری های ژنتیكی در كشور

سرمایه گذاری نكردن در زمینه پیشگیری عامل اصلی بروز بیماری های ژنتیكی در كشور

دكتر میوه: دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاكید بر این كه خیلی از بیماری های شایع امروز زمینه ژنتیكی دارند، اظهار داشت: محققانی كه در این عرصه فعال می باشند، نباید در راه پیشرفت در پله های پایین بمانند، بلكه باید با آشنا شدن به علم روز دنیا به روش های جدید درمانی دست یابند.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر امیرعلی حمیدیه در اولین سمپوزیوم بین المللی ژنتیك پزشكی كه امروز در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری برگزار شد، با بیان این كه در ۳۰ سال قبل درمان خیلی از بیماری های ژنتیكی در كشور موجود نبود، اظهار نمود: در سال های اخیر به سمت روش های درمانی جدید مانند پیوند مغز استخوان، سلول های خون ساز و ژن درمانی حركت كردیم.
وی با اشاره به رشد و توسعه روش های ژن درمانی در كشور با تاكید بر این كه این رشد مطلوب نمی باشد، تصریح كرد: بعنوان مثال اجرای برنامه غربالگری تالاسمی در كشور، تعداد مبتلایان به این بیماری را بعد از ۲۰ سال از ۷۵ هزار نفر به ۲۰۰ نفر كاهش داده است و این سوال مطرح است كه چرا هنوز ۲۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی را در آمارهای خود داریم.
دبیر ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علت این امر را عدم صرف اعتبارات مناسب در پیش از مبتلا شدن و پیشگیری این بیماری دانست و اظهار نمود: فردی كه مبتلا به تالاسمی است، باید به مدت ۴۰ سال خون بیمار تعویض و پالایش خون صورت گیرد كه این امر هزینه سنگینی را برای سیستم بهداشتی كشور به همراه دارد. این در شرایطی است كه با انجام آزمایش های ژنتیكی می توان در این میزان هزینه صرفه جویی كرد.
حمیدیه با اشاره به تجربیات سایر كشورها در این زمینه اضافه كرد: كشوری مانند یونان كه یك كشور بسیار تالاسمی خیز است، تنها دو مورد از مبتلایان به این بیماری گزارش شده است كه این امر نشان داده است كه سرمایه گذاری برای بخش پیگیری صورت گرفته است.
او همینطور با اشاره به فرهنگ سازی در جامعه برای انجام غربالگری های پیش از ازدواج، تصریح كرد: با كمال تعجب مشاهده می نماییم كه خانواده هایی كه دارای فرزندان با نقص ژنتیك هستند، حتی برای دومین بار و سوم حاضر به پرداخت هزینه های مراحل تشخیص و آزمایش نیستند و این امر نیاز دارد كه در سیستم خانواده ها فرهنگ سازی صورت گیرد تا بتوان از این طریق از تولد فرزندان با بیماری جلوگیری كرد.
دبیر ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با انتقاد از این كه در كشور همچنان شاهد ثبت ازدواج های فامیلی هستیم، افزود: در بعضی از مناطق كشور ۶۰ درصد ازدواج ها خانوادگی است كه این امر یكی از معضلات كشور است و احتیاج به اجرای برنامه های ترویجی دارد.
حمیدیه با تاكید بر این كه محققان در این عرصه باید به دنبال علوم جدید برای روش های تشخیص و درمان باشند، اظهار نمود: تا پنج سال دیگر كلیه درمان ها به سمت ژن درمانی و اصلاح از داخل سلول ها سوق داده می شود و امیدواریم كه هرچه سریعتر علوم ژن درمانی در كشور توسعه یابد.
دبیر ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اتخاذ روش های تحقیقاتی از جانب پژوهشگران كشور، تصریح كرد: دنیا در حال پیشرفت است و محققان این حوزه نباید در راه پیمودن پله های پیشرفت در پله های پایین این مسیر متوقف شوند، بلكه باید با مطالعه با روش های درمانی جدید آشنا گردند.
وی با تاكید بر این كه امروزه خیلی از بیماری هایی را كه در گذشته زمینه های ژنتیكی و ارثی بر آن متصور نبوده اند، امروزه ارثی بودن آنها به اثبات رسیده است، افزود: یكی از نمونه های آن كم كاری مغز استخوان است كه امروزه بر ارثی بودن آن تاكید می شود.
حمیدیه با تاكید بر این كه این امر در مورد سایر بیماری ها مانند سرطان ها حاكم است، افزود: همه بیماری ها بطور قطع یك زمینه ژنتیكی دارند، ازاین رو ژن درمانی یكی از بحث های جدی موضع پزشكی امروز است و در آینده هم همه علوم پزشكی بر پایه ژنتیكی قرار خواهد گرفت.




منبع:

1398/08/18
17:45:02
5.0 / 5
4325
تگهای خبر: آزمایش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است