وزیر بهداشت:

اعضای كابینه علت سقوط هواپیما را از تلویزیون فهمیدند

اعضای كابینه علت سقوط هواپیما را از تلویزیون فهمیدند

دكتر میوه: وزیر بهداشت اظهار داشت: اعضای كابینه علت سقوط هواپیما را از صحنه تلویزیون فهمیدند.



به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، دكتر سعید نمكی وزیر بهداشت امروز در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی در محل دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: خیلی سخت است كه هم شهروند باشی و دلت برای سلامت مردم بتپد و هم وزیر بهداشت باشی و سلامت مردم برائت اهمیت زیادی داشته باشد و این روزهای غمگین را در پشت سر بگذاری.
وی با ابراز تسلیت به مناسبت شهادت سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: غمگینم برای او كه دلسوزترین و عاشق ترین سرداران ملی این سرزمین بود و با عنایت به آشنایی نزدیكی كه با ایشان داشتم می دانم كه چه جان فشانی ها برای این سرزمین كرد.
نمكی با اشاره به جان باختن برخی از هموطنانمان در مراسم خاكسپاری سردار سلیمانی تصریح كرد: آن روز خوشبختانه و یا متأسفانه در آنجا حضور داشتم. وقتی به بیمارستان های كرمان سر زدم، مادری كه فرزندش در این سانحه صدمه دیده بود، به من گفت تو را به روح سردار قسم می دهم كه فرزندم خوب شود.
وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: و غمگین تر هستم به علت سانحه سقوط هواپیما كه تعدادی از هموطنانمان را در آن از دست دادیم و غمگینانه تر این كه وزیر بهداشت و اعضای كابینه از صحنه تلویزیون این مورد را بفهمند. اما با این وجود باید این كشور را اداره و آینده را باید مدیریت كرد. این جشنواره امیدی برای فردای كشورماست.
وی با اشاره به دستاوردهای علوم پزشكی در عرصه سلامت خاطرنشان كرد: تحقیقات در عرصه سلامت و نظام عرضه خدمت یكی از مطلوب ترین حوزه های تحقیقاتی است و با مقایسه شاخصهای سلامت در خواهیم یافت كه رشد در این حوزه آنچنان چشم گیر است كه در بین كشورهای شرق مدیترانه در رتبه اول قرار داریم و این شاخصهای پرارزش بدون كار محققان به دست نمی آید.
نمكی اظهار داشت: در عرصه دارویی كشور حالا بیشتر از ۹۷ درصد داروها را در داخل كشور تولید می نماییم و برای آن سه درصد باقیمانده هم برنامه گسترده ملی داریم.
وزیر بهداشت تصریح كرد: از زمانی كه به وزارت بهداشت آمده ام، تلاش كردم مبحث تولید ملی و فرآورده های ملی در زیر بولدوزر واردات له نشود و با این روند به خودكفایی برسیم.
وی تصریح كرد: برنامه مفصلی داریم كه از میزان واردات دارو بكاهیم. سال قبل سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو به واردات دارو اختصاص داده شده بود كه این میزان با ۲۰ درصد كاهش به سه میلیارد یورو رسید و در سال آینده هم با كاهش حداقل ۲۰ درصدی این روند را ادامه می دهیم.
نمكی خاطرنشان كرد: من قبول می كنم كه سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی (GDP) پایین است اما در این دولت سهم بخش سلامت از GDP از ۶ درصد به ۹ درصد رسیده كه به نظرم سهم مناسبی است و من با افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی موافق نیستم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: ما باید سهم تحقیقات را از درون بخش سلامت افزایش بدهیم. به نظر می آید توزیع بودجه پژوهش را چندان خوب ندیده ایم و بیشتر بودجه ها به بخش های درمان، دارو و بهداشت اختصاص یافته اند.
وی افزود: مشاركت بخش خصوصی در این راه بسیار مهم می باشد و در كشورهای توسعه یافته هم ۵۲ درصد بودجه های تحقیقاتی از بخش خصوصی می آید. به صورت نمونه در آمریكا حتی ۴۸ درصد بودجه تحقیقات بخش دولتی هم به موضوعات دفاعی، امنیتی، فناوری اطلاعات و فناوری های نوین اختصاص دارد و بخش سلامت را بیشتر بخش خصوصی دنبال می كند.
نمكی از توسعه شركت های دانش بنیان در حوزه سلامت بعنوان یكی از راهكارهای مشاركت بخش خصوصی در حوزه تحقیقات سلامت نام برد و اظهار داشت: این یكی از مترقی ترین پیوندهای بخش سلامت و بخش خصوصی است. چون كه هم به اشتغال و هم به تحقیقات پیشرو می انجامد.
وی اضافه كرد: ضمن اینكه پژوهش های كشور باید گره ی از مشكلات را بگشاید. در طرح های ملی مثل طرح فشار خون و هر خانه یك پایگاه سلامت، تحقیقات می تواند نقش مهمی داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: یك اتفاق نامبارك در نظام بودجه ریزی این است كه اگر جاده بسازیم می گویند بودجه عمرانی، اما اگر آموزش به رانندگان بدهیم می گویند بودجه جاری و هزینه. در صورتیكه در حوزه سلامت تغییر سبك زندگی و اینكه مردم كمتر بیمار شوند، خود نوعی سرمایه گذاری به حساب می آید و نباید به آن به دید هزینه نگریست.
وزیر بهداشت با اشاره به اجبار تحقیقات میان رشته ای در حوزه سلامت تصریح كرد: ما درون وزارت بهداشت و هم بیرون وزارت بهداشت جزیره ای عمل می نماییم. باید بتوانیم از پتانسیل محققان ملی در سایر حوزه های علوم هم استفاده نماییم و هر دانشجوی ارشد و دكترا در یك دانشگاه علوم پزشكی و غیر علوم پزشكی با عنایت به مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت، یك سرمایه اجتماعی به حساب می آید.
وی اظهار داشت: تحقیق در علوم اجتماعی به راحتی علوم دارویی نیست. چون كه هر محقق علوم انسانی نیازمند كارت عبور از خیلی از مرزها است. ضمن اینكه امكان دارد حتی نتایج تحقیقاتش به راحتی قابل انتشار نباشد.
نمكی به ذكر نمونه ای از اهمیت تحقیقات علوم اجتماعی خاطرنشان كرد: در ابتدای وزارت خود در تماس با انجمن روان پزشكی، متوجه كمبود قرص فلوكستین شدم. در جواب نامه رئیس انجمن روان پزشكی نوشتم آیا فكر كرده اید كه رسیدگی به بهداشت روان مردم هم همچون كارهای مهم انجمن روان پزشكی است و اینكه تحقیقاتی در این عرصه صورت گیرد كه چرا اینقدر به این دارو نیازمندیم.
وزیر بهداشت، استفاده از توان محققان خارج از ایران را یكی از فعالیتهای مهم در حوزه تحقیقات برشمرد و اظهار داشت: ایرانی ها زیادی داریم كه دلشان برای ایران می تپد و باید در حوزه تحقیقات هم پیوند با این ایرانی ها را بیشتر از پیش دنبال نماییم.

1398/10/23
21:53:17
5.0 / 5
4263
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است