روایت ملك زاده در اولین سمپوزیوم كشوری مطالعات میان رشته ای؛

طرحی برای تولید گوشت كه دولت بودجه ای به آن نداد

طرحی برای تولید گوشت كه دولت بودجه ای به آن نداد

به گزارش دكتر میوه معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درباره سنتتیك بیولوژی اظهار داشت: سنتتیك بیولوژی كاربردی از علم مهندسی در بیولوژی است كه ما می توانیم در آینده به وسیله آن علاوه بر ساخت موجود زنده، گوشت تولید نماییم. به سازمان برنامه و بودجه رفتیم و ساعت ها درباره اهمیت این مساله صحبت كردیم ولی متاسفانه موفق نشدیم از دولت بودجه ای برای این طرح بگیریم.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر رضا ملك زاده در افتتاحیه نخستین سمپوزیوم كشوری مطالعات میان رشته ای كه بامداد امروز (چهارشنبه، ۱۶ بهمن) در سالن همایش های كتابخانه ملی برگزار شد، درباره اهمیت هوش مصنوعی اظهار داشت: هوش مصنوعی یك تكنولوژی است كه می تواند تاثیر شگرفی در ابعاد مختلف زندگی ما داشته باشد. اگر هوش مصنوعی با حسگرهای دیجیتال مراقبت از سلامت تركیب شود می تواند مراقبت های پزشكی را متحول كند.
وی اضافه كرد: حدود ۲۵، ۲۶ درصد ایرانیها گرفتار ریفلاكس معده هستند. رفلاكس معده اصلا نیازی به معاینه برای تشخیص ندارد و با ۱۰ سوال می توان آنرا تشخیص داد. می توان یك نرم افزار درست كرد كه این ۱۰ سوال را از بیماران بپرسد و ابتلای آنها را تشخیص دهد. حدود ۱۰درصد افرادی كه رفلاكس دارند به اندوسكوپی نیازمندند. همین نرم افزار می تواند به افراد بگوید آیا نیاز به اندوسكوپی دارند یا خیر.
ملك زاده با بیان این كه هوش مصنوعی می تواند یك رنسانس ایجاد كند، به موضوع سنتتیك بیولوژی اشاره نمود و اضافه كرد: سینتتیك بیولوژی كاربردی از علم مهندسی در بیولوژی است كه ما می توانیم در آینده به وسیله آن علاوه بر ساخت موجود زنده، گوشت تولید نماییم. این علم اساس ژن درمانی است و تلفیقی از مهندسی، بیولوژی، مدل سازی و علوم دیگر است.
وی اظهار داشت: ما ۵۰۰۰ بیماری داریم كه به سبب نقص ژنتیكی ایجاد می شوند و نمی توان آنها را درمان كرد. بیولوژی سنتتیك می تواند ذخیره در حال كاهش ضد میكروبی نوین كه در دسترس پزشكان است را پر كند. این دانش طراحی منطقی آنتی بیوتیك های نوین و توسعه راهكارهای جدید مانند باكتریوفاژهای مهندسی شده را امكان پذیر می كند.
معاون وزیر بهداشت اضافه كرد: اتانول زیستی و دیزل زیستی در مقیاس تجاری الان با كمك ارگانیسم های توسعه یافته توسط بیولوژی سنتتیك در خط تولید هستند. بهره وری عظیم تر و عملكردهای مهندسی شده نوین می توانند از اتكا به سوخت های فسیلی و همزمان نیز كاربرد گاز كربنیك بعنوان ماده خام در صنعت شیمیایی می تواند در گسیل های گاز گلخانه ای توازن ایجاد كند.
وی درباره تاثیر سنتتیك بیولوژی بر حوزه امنیت غذایی اظهار داشت: توسعه ارگانیسم های تولید كننده سوخت زیستی فتوسنتزكننده می تواند رقابت را بین محصولات غذایی و انرژی كاهش داده و همزمان واریته های محصولات جدید می توانند تغذیه را افزایش و خسارات برآمده از آفت ها و بلایای محیطی را كاهش دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره اهمیت این علم اظهار داشت: باراك اوباما رئیس جمهور وقت آمریكا این علم را به صورت یك فناوری سكویی بحرانی عنوان نمود و دولت وقت انگلستان نیز آنرا یكی از پایه های شتاب دهنده رشد برای انگلستان بیان كرد.
ملك زاده درباره نقشه راه توسعه بیولوژی سنتتیك در ایران اظهار داشت: بیولوژی سنتتیك در چشم انداز خود رشد اقتصادی خارق العاده همراه با خلق مشاغل فراوان را دارد كه این كار را با احیا صنایع و فناوری ها و رشد بخش های جدید نوآورانه انجام می دهد. این چشم انداز برخاسته از درك این مساله است كه این علم تحول برانگیز، راه های نوآورانه ای را برای چالش های سترگ اجتماعی ارائه می دهد.
وی اضافه كرد: این به معنای این خواهد بود كه بازارهای رقابت پذیر بسیار هیجان انگیزی در سطح ملی و جهانی برای بیولوژی سنتتیك وجود دارند. كشورهایی می توانند این گوی را بربایند كه شاهراه هایی را برای مسیر توسعه این دانش گشوده باشند.
معاون وزیر بهداشت درباره زیرساخت های ایران برای توسعه این علم اظهار داشت: مراكز تحقیقات ژنتیك پزشكی در دانشگاه های علوم پزشكی، موسسه رویان جهاد دانشگاهی، انجمن بیوتكنولوژی جمهوری اسلامی ایران، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری و ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری همچون زیرساخت های توسعه این علم در ایران هستند.
ملك زاده افزود: ۶ مركز برای توسعه ژن درمانی در پنچ سال آینده در نظر گرفته شدند كه دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشكی تهران، دانشگاه علوم پزشكی شیراز، دانشگاه علوم پزشكی مشهد، دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و پژوهشگاه رویان از این جمله اند.





منبع:

1398/11/16
13:21:16
5.0 / 5
4672
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , باكتری , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است