نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر افزایش آلودگی هوا هستند

نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر افزایش آلودگی هوا هستند

به گزارش دكتر میوه طبق یافته های یك بررسی جدید با آن كه جهانیان در تكاپوی مقابله با گازهای سمی هستند، بیشتر از نیمی از جمعیت جهان در معرض آلودگی فزاینده هوا قرار دارند.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، طبق اعلام محققان دانشگاه "اکستر" آلودگی برخی مناطق پنج برابر میزانی است که سازمان جهانی بهداشت آنرا بی خطر اعلام نموده است.
این محققان اخطار دادند: کیفیت بد هوا «تهدید مهم و در بسیاری مناطق تهدیدی فزاینده» برای بهداشت عمومی است.
گاوین شدیک، رئیس بخش آمار و علوم این دانشگاه می گوید: خط مشی های بلندمدت برای کاهش دادن آلودگی هوا در مناطق بسیاری بخصوص در اروپا و ایالات متحده کارساز بوده است اما هنوز در مناطقی، آلودگی هوا به میزان خطرناکی بالا است به صورتی که تا پنج برابر میزان تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت است و در بعضی کشورها همچنان رو به افزایش است.
طبق این بررسی که با همکاری سازمان جهانی بهداشت انجام گرفته، کشورهای دارای درآمد متوسط و بخصوص آن هایی که در آسیای مرکزی و جنوب شرقی و منطقه پایین صحرای آفریقا واقع شده اند، بیشترین میزان آلودگی هوا را دارند.
ناکارایی مصرف انرژی در خانه ها، صنعت، کشاورزی و ترابری و همینطور نیروگاه های دارای سوخت زغال سنگ، منشاء اصلی آلوده شدن هوا به ذرات ریز است. در بعضی مناطق شن و غبارهای بیابان، سوزاندن پسماندها و جنگل زدایی هم به این آلودگی دامن می زند.
در این بررسی تعدادی از پژوهشگران با در نظر گرفتن تلاش جهانیان برای کاستن آلودگی هوا از راه خط مشی های کوتاه مدت و بلندمدت به بررسی روندهای کیفیت هوای جهان در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ پرداختند.
این محققان برای رسیدن به نتایج سالانه کیفیت هوا در یکایک کشورها و همینطور مناطقی وسیع تر، از پایشگری زمینی و داده های ماهواره ای استفاده کردند.
استاد "گاوین شدیک" اضافه کرد: کمیت سنجی دقیقِ دست آوردهای خط مشی ها به صورت خاص دشوار است اما با تلفیق شواهد دخالت های کارساز و روندهای جهانی، منطقه ای و محلی آلودگی هوا می توان به اطلاعاتی اساسی و مبتنی بر شواهد دست یافت که برای تغذیه اطلاعاتی و پایشگری خط مشی های آینده دارای اهمیت کلیدی هستند.
طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای سالانه در جهان جان ۴.۲ میلیون نفر را می گیرد.
طبق اعلام این سازمان متوسط غلظت سالانه ذرات ریز معلق در هوا نباید از ۱۰ میکروگرم در متر مکعب بیش تر باشد.
میزان جمعیتی از جهان که در معرض آلودگی فراتر از این میزان قرار دارند در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ از ۹۴ به ۹۰ درصد کاهش یافته که عمدتاً ناشی از کاهش آلودگی هوا در آمریکای شمالی و اروپا بوده است.
اما طبق بررسی دانشگاه اکستر که در مجله اقلیم و علوم جوی انتشار یافته است در سایر مناطق میزان آلودگی همچنان حالت تقریباً پایدار و بسیار بالایی دارد.
طبق این تحقیق ۵۵ درصد جمعیت جهان در معرض آلودگی فزاینده قرار دارند.
بیش از ۹۹ درصد جمعیت کشورهای آسیای مرکزی و جنوب شرقی، هوایی را تنفس می کنند که سالم نیست.
این آلودگی مختص شهرها نیست و اکثریت قریب به اتفاق روستانشینان هم در معرض ترازهای خطرناک آلودگی هوا قرار دارند.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در این بررسی آمده است که مقابله با آلودگی هوا در هر دو محیط شهری و روستایی باید اولویت اصلی باشد تا بتوان از میزان بیماری های در رابطه با آلودگی هوا به میزان موثری کاست.



1399/03/30
21:01:59
5.0 / 5
2787
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است