كرونا و سفارش های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

كرونا و سفارش های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان

كردستان یك متخصص تغذیه در كردستان، شرایط روانی و آرامش را مهم ترین عامل تقویت كننده سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابل بیماری های عفونی و كرونا ذكر كرد.


اسعد بطی در گفت و گو با ایسنا تقویت سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابله با کرونا را تابع شرایط زیادی ذکر و اظهار نمود: شرایط روانی و آرامش در بدن بزرگسال و دانش آموز مهم ترین عامل تقویت سیستم ایمنی در مقابل بیماری های عفونی شمرده می شود و تا زمانی که این شرایط برای بدن مهیا نشود، هیچ نوع مکمل غذایی نمی تواند به تنهایی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
وی ادامه داد: تغذیه و یکسری شاخصهای غذایی می تواند در گروه های سنی مختلف در بچه ها کمک نماید تا بدن بیشتر مقاومت خودرا در پیشگیری و یا مقابله با بیماری های عفونی نشان دهد.
این متخصص تغذیه، بیان کرد: خواب منظم بیش از هر چیز دیگری می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد، به سبب شرایط کرونایی پیش آمده متاسفانه خانواده ها فرزندان خودرا تا دیر وقت و ساعت یک شب بیدار نگه می دارند که این خواب نامنظم می تواند بر ضعف سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
وی افزود: از مهمترین مواد غذایی که می تواند در شرایط کرونایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند ویتامین «دی» است، در بعضی از کشورهای اروپایی همچون استرالیا در تحقیقات و پژوهش ها مشخص شده که ویتامین دی می تواند بر بهبود بیماری های تنفسی مزمن تاثیر گذار باشد، بااینکه در مورد کرونا هنوز این نتایج بطور قطعی مشخص نشده است، اما با استناد به این مطالب می توان اظهار داشت که این ویتامین می تواند در پیش گیری از کرونا تاثیر گذار باشد.
بگفته بطی چون ویتامین «دی» از ویتامین های محدود به چربی شمرده می شود، مازاد دریافت و مصرف آن می تواند مصونیت ایجاد کند، بدین سبب ویتامین دی باید با ارزیابی و تشخیص کمبود و با دوز تجویز شده مصرف شود.
این متخصص تغذیه در کردستان، منابع ویتامین «سی» را از دیگر موارد تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و اضافه کرد: حالا در آستانه فصل میوه های سرشار از ویتامین سی قرار داریم و مصرف آن باید در برنامه روزانه قرارر گیرد، میوه های پاییزی حاوی ویتامین سی است و اثر آنتی اکسیدانی دارد و می تواند از بیماری های مختلف پیشگیری کند و شدت عوارض را کم کند.
وی بیان کرد: پیشسازهای ویتامین «آ» نیز از دیگر موارد موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن است که در سبزیجات و میوه جات وجود دارد، هر ماده ای که حاوی کاروتنوئید باشد بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
بطی با اشاره به اینکه سلنیوم در خاک منطقه کردستان کم است، اشاره کرد: سلنیوم از مواد غذایی وابسته به خاک است که متاسفانه در رژیم های غذایی ما وجود ندارد و بیشتر در غذاهای دریایی موجود بوده که به مقدار بسیار کمی مورد نیاز بدن است و می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
وی استفاده از تمام گروه های غذایی را همچون عوامل موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و اظهار داشت: رعایت اعتدال مصرف به این معنا که هیچ ماده غذایی معجزه گری برای پیشگیری و درمان بیماری نداریم و تمامی گروه های غذایی باید مصرف شوند، از دیگر عوامل موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن شمرده می شود.
این متخصص تغذیه یکی از مباحث مطرح شده برای مقابله با کرونا را حذف لبنیات و یا فقط استفاده از شیر محلی دانست و اظهار داشت: این مباحث خود لطمه زا هستند، چونکه لبنیات حاوی ویتامینی به اسم ریبوفلاوین یا ویتامین B2بوده که آنتی اکسیدانی بسیار قوی است، پس یکی از عواملی که سبب اعتدال مصرف می شود، استفاده از تمامی گروه های غذایی خصوصاً شیر و لبنیات است.
وی واکسن آنفولوآنزا را فقط برای گروه های لطمه پذیر و دارای 65 سال سن ضروری ذکر کرد و تصریح کرد: برای پیش گیری از کرونا استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از مهمترین عوامل پیش گیری از کرونا است.




منبع:

1399/06/19
12:59:30
5.0 / 5
1898
تگهای خبر: ارزیابی , بیمار , بیماری , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است