یافته محقق ایرانی در دانشگاه دانمارك؛

کووید ۱۹ ریسک آلزایمر و پارکینسون را بیشتر می کند

کووید ۱۹ ریسک آلزایمر و پارکینسون را بیشتر می کند

پژوهشگران کشف کرده اند افرادی که مبتلا به کووید19 شده اند در معرض خطر بیشتر مبتلاشدن به پارکینسون، آلزایمر و سکته مغزی ایسکمیک هستند.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، پژوهشگران می گویند که از قبل می دانستند کووید ۱۹ می تواند علایم پارکینسون را در افراد مبتلا به این بیماری تشدید کند.
مطالعه جدید پژوهشگران دانمارکی نشان داد افرادی که تست کووید ۱۹ شأن مثبت بود در معرض خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، سکته مغزی ایسکمیک و خونریزی در مغز هستند.
این مطالعه شامل ۴۳۳۷۵ فرد مبتلا به کووید ۱۹ و ۸۷۶۳۵۶ فرد بدون این بیماری بود.
محققان گزارش دادند افرادی که آزمایش آنها مثبت بود بین ۲ تا ۳ برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک بودند، خصوصاً در افراد جوان تر این خطر بیشتر بود.
آنها همین طور افزایش قابل توجهی در میزان تشخیص آلزایمر و پارکینسون یک سال بعد از عفونت کووید ۱۹ مشاهده نمودند.
دکتر «پردیس ظریف کار»، نویسنده اصلی این مطالعه و یکی از اعضای گروه نورولوژی در بیمارستان ریگشاسپیتالت در کپنهاگ دانمارک، اظهار داشت: «در حالی که مطالعات قبلی ارتباط کووید ۱۹ با سندرم های عصبی را نشان داده اند، اما معین نیست که آیا کووید ۱۹ بر بروز بیماریهای عصبی خاص تأثیر می گذارد و آیا با سایر عفونت های تنفسی رایج متفاوت می باشد.»
با این حال، افزایش ریسک ابتلاء به بیماریهای عصبی در افراد مبتلا به کووید ۱۹ بیش از افرادی بود که به آنفلوانزا یا ذات الریه باکتریایی آلوده شده بودند.
ظریف کار توضیح داد: «ارتباط بین آنفلوانزا و پارکینسون قبلاً ثابت شده است، بااینکه مشخص شده است که واکسن های آنفلوانزا خطر ابتلاء به آلزایمر را کم می کنند.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.



1401/04/08
11:28:04
5.0 / 5
457
تگهای خبر: آزمایش , باكتری , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است