محققان پی بردند؛

ارتباط داروهای بیش فعالی با لطمه قلبی در افراد بزرگسال

ارتباط داروهای بیش فعالی با لطمه قلبی در افراد بزرگسال

دکتر میوه: تحقیقات جدید نشان میدهد که داروهای محرک اختلال بیش فعالی مانند ریتالین یا آدرال با افزایش ریسک مبتلاشدن به کاردیومیوپاتی (تضعیف عضله قلب) مرتبط هستند و این خطر با گذشت زمان بیشتر می شود.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، با این وجود، پژوهشگران به سرعت متوجه شدند که کاردیومیوپاتی در جوانان نادر است، و حتی با بهره گیری از داروهای اختلال بیش فعالی، خطر مطلق برای هر یک از بیماران خیلی کم است.
به طور کلی، افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله که داروی اختلال بیش فعالی مصرف می کردند، در مقایسه با همسالان خود که داروها را مصرف نمی کردند، ۱۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کاردیومیوپاتی در طول یک سال بعد و ۵۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کاردیومیوپاتی در طول هشت سال بعد بودند.
«پائولین جرارد»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کلرادو، می گوید: «هرچه مدت طولانی تری بیماران از این داروها استفاده کنند، احتمال ابتلاء به کاردیومیوپاتی بیشتر می شود، اما خطر آن خیلی کم است.»
او در ادامه اضافه کرد: «این یافته دلیلی برای توقف تجویز این داروها باشد. این ریسک وجود دارد، اما کوچک و جزئی است.»
مطالعه جدید برمبنای داده های ۸۰ بیمارستان از سراسر ایالات متحده انجام شد و افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله را مورد بررسی قرار داد. تیم تحقیق میزان کاردیومیوپاتی را در بین بیماران مبتلا به اختلال بیش فعالی که داروهای محرک مصرف می کردند و افرادی که از نظر سن، جنسیت و شرایط سلامتی مشابه بودند و داروها را مصرف نکرده بودند مقایسه کردند.
این مطالعه نشان داد که طی یک دوره ۱۰ ساله، خطر نسبی کاردیومیوپاتی در میان افرادی که داروهای محرک برای حدود هشت سال مصرف می کردند، افزایش پیدا کرد، سپس در دو سال بعد کم شد.
تیم جرارد گزارش داد که در طول ۱۰ سال، فقط کمتر از ۱٪ از بیمارانی که داروهای اختلال بیش فعالی مصرف می کردند، قلب ضعیفی داشتند.
جرارد در ادامه اضافه کرد: «به عبارت دیگر، در حدودا ۲۰۰۰ بیماری که به مدت یک سال از این داروها استفاده می نمایند ممکنست فقط یکی از آنها به کاردیومیوپاتی مبتلا شوند، اما اگر آنها به مدت ۱۰ سال استفاده کنند، ۱ مورد در هر ۵۰۰ بیمار این اتفاق خواهد افتاد.»
به گفته پژوهشگران، همه اینها به این معنا است که پزشکان و بیماران باید از خطر آگاه باشند، اما هیچ تغییری در شیوه های تجویز دارو لازم نیست.


منبع:

1403/01/12
15:07:21
5.0 / 5
294
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است