محققان تاكید می كنند؛
سبك زندگی سالم باعث تسكین علائم ام اس می گردد
دكتر میوه: تحقیق جدید نشان داده است رژیم غذایی سالم حاوی میوه، سبزیجات و غلات كامل كه میزان قند و گوشت قرمز یا فرآوری شده آن كمتر است با كاهش ریسك ناتوانی مرتبط می باشد.
به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه جان هاپكینز مریلند، سبك زندگی سالم با افسردگی، خستگی و درد كمتر در افراد مبتلا به ام اس مرتبط می باشد. زندگی سالم به معنای داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، حفظ وزن نرمال و عدم سیگار كشیدن است.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به چربی پوشش دهنده سلول های عصبی موسوم به میلین و همینطور خود سلول های عصبی حمله می كند. این اسیب می تواند باعث بروز علائمی نظیر خستگی، بی حسی، سوزن سوزن شدن، مشكلات راه رفتن، سرگیجه و بینایی تار شود.
این مطالعه شامل حدود ۷۰۰۰ فرد مبتلا به ام اس بود. میانگین سنی شركت كنندگان حدود ۶۰ سال بود كه به مدت ۲۰ سال مبتلا به این بیماری بودند.
كاترین فیتزجرالد، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما برپایه میزان مصرف بالا میوه و سبزیجات و غلات كامل و مصرف كمتر گوشت های فرآوری شده و قرمز و قند ناشی از دسر و شیرینی به شركت كنندگان امتیاز دادیم. »
به گفته وی، «یك محدودیت این مطالعه این است كه هیچ اطلاعات رژیمی در مورد گوشت های كم چرب یا ماهی وجود نداشت. »
شركت كنندگان برپایه میزان سلامت بیشتر رژیم غذایی شان به پنج گروه تقسیم شدند.
نتایج نشان داد گروه دارای سالم ترین رژیم غذایی حدود ۲۰ درصد كمتر دارای ناتوانی شدید فیزیكی یا افسردگی شدید بودند. منظور از ناتوانی شدید نیاز به استفاده از برخی انواع ابزار حمایتی نظیر ویلچیر یا عصا برای راه رفتن به اندازه ۲۵ قدم است.
طبق یافته ها، افراد دارای رژیم غذایی با بالاترین كیفیت روزانه ۱. ۷ وعده غلات كامل و ۳. ۳ وعده میوه و سبزیجات یا حبوبات مصرف می كردند. رژیم غذایی گروه با پایین ترین كیفیت حاوی ۰. ۳ وعده غلات كامل و ۱. ۷ وعده میوه در روز بود.
محققان دریافتند افراد دارای سبك زندگی كاملا سالم ۵۰ درصد كمتر افسردگی را تجربه می كردند، ۳۰ درصد كمتر دارای خستگی شدید، ۴۰ درصد كمتر دارای درد و یك سوم كمتر دارای مشكلات فكری و حافظه بودند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب