معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت اعلام كرد

كوشش برای كاهش رفتارهای پرخطر در مناطق زلزله زده كرمانشاه

كوشش برای كاهش رفتارهای پرخطر در مناطق زلزله زده كرمانشاه

دكتر میوه: معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت تصریح كرد كه اقدامات مداخله ای در حوزه سلامت روان در مناطق زلزله زده كرمانشاه تابحال توانسته در كاهش بروز رفتارهای پرخطر بسیار موثر عمل كند.


علی اسدی در گفت وگو با ایسنا، درباره چگونگی پیگیری مداخلات در حوزه سلامت روان برای مردم مناطق زلزله زده كرمانشاه، اظهار نمود: بیش از چهار ماه است كه روانشناسان زیادی در مناطق زلزله زده كرمانشاه حضور دارند. پیش بینی شده است كه حضور این نیروها بر مبنای نیاز تا سه ماهه اول سال آینده هم ادامه داشته باشد. كسانی كه در این غربالگری ها شناسایی می شوند، اگر با وجود مداخلاتی كه برای آنها انجام می شود، بهبود پیدا نكنند، به سیستم نظام سلامت وصل می شوند و شاید سال ها این خدمات برای آنها ادامه داشته باشد. آنها به خانه های بهداشت سپرده می شوند و بر مبنای پروتكل كشوری خدمات را به صورت انفرادی دریافت می كنند.
وی ادامه داد: تابحال بیش از ۱۵۰ كارشناس سلامت روان از دانشگاه های مختلف به كمك دانشگاه كرمانشاه رفته اند و هم اكنون حدود ۳۰ نفر كارشناس در منطقه حضور دارند. این نیروها هر دو هفته یكبار با زمان بندی مشخص از دانشگاه های مختلف علوم پزشكی اعزام می شوند. البته این تعداد كافی نیست، اما برآورد ما این است كه حداقل ۳۰ تا ۵۰ نفر در منطقه حضور داشته باشند. این نیروها همچنان به صورت زنجیره ای در منطقه حضور دارند.
اسدی همینطور ادامه داد: تا نیمه بهمن ماه ۶۳ هزار و ۳۶۶ نفر از جمعیت صدمه دیده در مناطق شهری و روستایی توسط كارشناسان سلامت روان غربالگری شده اند. از این تعداد ۱۰۹۳۴ نفر علائم و نشانه های روانشناختی مانند اضطراب، وحشت زدگی و... داشتند. برای ۱۰۶۶۳ نفر حداقل سه جلسه مداخلات روانشناختی طبق پروتكل كشوری انجام شده است كه كمك زیادی به كاهش رفتارهای پرخطر مانند خودكشی، خودزنی و مزمن شدن بیماری های روانی پس از بحران كرده است.
بحران، صدمه اجتماعی را تشدید می كندوی تصریح كرد: اگر این جمعیت غربال نمی شدند و مداخله صورت نمی گرفت، ممكن بود الان آمار خودكشی بیشتر از این بود. باید اقدامات مثبت همه دستگاه ها را ببینیم، از سوی دیگر كمبودها، مشكلات و گرفتاری ها را هم مطرح نماییم. بروز بحران در بروز این رفتارهای پرخطر اثر دارد. كسی كه در طول زندگی خود مشكلی داشته، بحران می تواند آن را تشدید كند. مردم در تمام دنیا هنگام بحران تكانه های بیشتری از خود نشان می دهند. این خیلی غیرعادی نیست كه اقدام به خودكشی، خودزنی، گرایش به مصرف، پرخاشگری، خشونت، و... در منطقه ای كه صدمه دیده افزایش پیدا كند، اما به شدت، مداخلاتی برای كنترل آن انجام شده است.
وی با اشاره به آمارهایی كه درباره خودكشی در مناطق زلزله زده اعلام می شود، اظهار داشت: به صورت كلی كرمانشاه جزو استان هایی است كه پیش از زلزله هم مشكل خودكشی و صدمه های اجتماعی در آن بالا بوده است. آمارها نشان داده است اقدام به خودكشی در سه شهرستان سرپل ذهاب، جوانرود و ثلاث باباجانی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، هشت تا ۱۰ درصد افزایش داشته، اما مرگ ناشی از آن نسبت به سال قبل در طول سال كاهش یافته است. این اطلاعات ثبت شده در نظام سلامت است كه از منطقه كرمانشاه جمع آوری شده است و شامل بازه زمانی آبان تا بهمن هم می گردد.
معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت با اشاره به تمركز رسانه ها بر آمار خودكشی در این مناطق، افزود: اقدام خودكشی با مرگ متفاوت می باشد. این ادبیات باید اصلاح شود. این وظیفه رسانه است. ما تاحد امكان باید تلاش نماییم اطلاعاتی كه بار منفی در جامعه تولید می كند، مدیریت نماییم.



1396/11/25
13:00:30
5.0 / 5
4625
تگهای خبر: خدمات , دانش , سلامت , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است